Identifikovani svi koji su iz Srbije slali prijetnje bombama

Ostvarena je saradnja sa  Europolom, Interpolom, policijska i tužilačka saradnja sa zemljama iz kojih su identifikovane priretnje bombama.
Ilustracija: Kirk Wallace
Ilustracija: Kirk Wallace
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Identifikovani su i procesuirani svi koji su s teritorije Srbije slali prijetnje o postavljenim bombama, rekao je Aleksandar Vulin ministar unutrašnjih poslova na sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela za sprečavanje i borbu protiv terorizma.

Prema njegovim riječima, čak 1.046 kontradiverzionih pregleda izvršeno je od 1. januara do 1. juna uz angažman dodatnih policijskih snaga. Ostvarena je saradnja sa  Europolom, Interpolom, policijska i tužilačka saradnja sa zemljama iz kojih su identifikovane priretnje bombama, poput Poljske, Slovenije, Irana, Ukrajine. Ostvaren je i zajednički rad na rješavanju identičnih prijetnji s policijskim organima Republike Mađarske.

Sjednici su pored stalnih članova Nacionalnog koordinacionog tijela, prisustvovali predstavnici Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, policijski službenici Policijske brigade, Uprave policije i policijski službenici Službe za borbu protiv terorizma.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.