Formiranje nove skupštinske većine u Tutinu

Na sastanku je dogovoreno da neće biti zvaničnih izjava za medije niti pojedinačnih saopćenja za javnost sve dok budu trajali pregovori.
51509FC6-6665-4EFE-97C8-DE317196F48D
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nakon zvanično objavljenog poziva Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Tutinu predstavnicima opozicije oko formiranja nove skupštinske većine i prevazilaženja političke krize u ovoj opštini, u prostorijama ove partije održan inicijalni sastanak sa delegacijom Sandžačke demokratske partije (SDP) i Grupe građana “Tutin na prvom mjestu”.

Kako je izvijestila Pešter TV, na sastanku je dogovoreno da neće biti zvaničnih izjava za medije niti pojedinačnih saopćenja za javnost sve dok budu trajali pregovori, a da će građani biti blagovremeno obavještavani o rezultatima razgovora isključivo putem zajedničkih saopćenja ove tri političke opcije u Tutinu.

Tokom prvog sastanka, analizirana je, između ostalog, i posljednja sjednica skupštine, odnosno tačka dnevnog reda koja se ticala projekta formiranja regionalne deponije i uspostavljanja saradnje između Novog Pazara, Raške i Tutina u oblasti upravljanja otpadom.

Konstatovano je da se, uprkos velikoj važnosti ovakvog projekta za našu opštinu, od strane Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka manipulisalo ovom temom i da je jedna tako bitna tačka tendeciozno stavljenja na dnevni red baš u trenutku kada je svima bilo jasno da neće biti kvoruma za punovažno raspravljanje i odlučivanje.

Razgovori o formiranju nove vlasti u Tutinu biće nastavljeni i u narednom periodu, prenijela je Pešter TV.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.