SDA nestaje sa političke scene Sandžaka

Ni jedan čovjek nije ”bijednik” i nikada neće biti!
Dr. Fehratović o izjavi Ugljanina – To je odraz nemoći, SDA nestaje sa političke scene Sandžaka_629230d461397.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Povodom uvredljive izjave predsjednika SDA Sandžaak Sulejmana Ugljanina, koji je na konferenciji za medije političke protivnike nazvao “bijednicima” jer nisu pružili većinu u lokalnom parlamentu njegovoj stranci u Tutinu, oglasio se poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Jahja Fehratović.

“Sramotna izjava predsjednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina ne priliči ni godinama ni funkciji koju obavlja. Nazvati predstavnike svog naroda “bijednicima” jer imaju drukčije stavove je nešto što je odraz vlastite nekulture i primitivizma.

Za mene lično i za Stranku pravde i pomirenja ni jedan čovjek nije ”bijednik” i nikada neće biti, i oni koju podržavaju neku drugu opciju opet su dio mog naroda kojeg neizmjerno volim i poštujem, makar se ne slagali u mnogim stvarima”, naveo je Fehratović.

Fehratović ističe da nikada neće ni za jednog predstavnika bilo koje konkurentne političke opcije koga je narod podržao svojim glasovima reći ni jednu ružnu riječ niti omalovažiti naš narod i glasače koji su ih podržali.

“Ovakva retorika odraz je nemoći i političkog infaltizma koji polahko ali sigurno nestaje sa političke scene Sandžaka. Lično želim da čestitam svim odbrnicima Skupštine opštine Tutin koji su iskazali odlučnost da mijenjaju neučinkovitu lokalnu vlast i konačno Tutinu donesu promjenu”, poručio je Fehratović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.