Predstava ‘’Na pragu’’ premijerno u Novom Pazaru

Moramo više paziti na ljude oko sebe.
Predstava ‘’Na pragu’’ premijerno u Novom Pazaru_628eb8399892a.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Sinoć je u koncertnoj dvorani Kulturnog centra  upriličeno premijerno izvođenje kamerne predstave „Na pragu“ u režiji Stevana Bodrože, rađene po djelu turskog pisca Hasana Erkeka. Riječ je o priči koja može biti smještena u bilo koje vrijeme i u bilo kojem prostoru. Prva repriza je večeras u 20 sati.

”Potresna, životna priča i brojni problemi sa kojima se suočava porodica u ovoj predstavi postoje i u drugim porodicama. Poruka priče je da opominje društvo da moramo više paziti na ljude oko sebe. Predstava je kamernog tipa i baš taj oblik joj daje posebnu vežnost i težinu”, izjavio je direktor Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović.

Rad na predstavi trajao je dva mjeseca, ističe reditelj Bodroža te navodi da je priča posveta hrabrosti ljudima koji su se odvažili da svoje živote premjeste iz jednog sistema u drugi kako bi osigurali bolji život.

”To je priča, možda, svakoga od nas. Svi smo to imali nekada u nekom koljenu”, rekao je Bodroža.

Glumci regionalnog pozorišta ističu da je rad na predstavi ostavio veliki trag na njima i da će predstava mnoge potaći na razmišljanje.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.