Predsjednik Mešihata na konferenciji u Kataru

Ovoj konferenciji inače prisustvuje veliki broj muftija iz čitavog svijeta.
Predsjednik Mešihata na konferenciji u Kataru_628e2d5a03a7c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Dohi, prijestolnici Katara, održala se dvodnevna konferencija, 24-25. maja 2022. godine, četrnaesta po redu, u organizaciji Centra za međureligijski dijalog i Ministarstva spoljnih poslova Katara, na temu “Religije i govor mržnje između prakse i zakonodavnog teksta (Objave)”.

Ovoj konferenciji inače prisustvuje veliki broj muftija iz čitavog svijeta, kao i predstavnici drugih crkava i Jevrejske zajednice, te političari i univerzitetski profesori.

Delegacija Islamske zajednice u Srbiji predvođena predsjednikom Mešihata muftijom dr Mevlud ef. Dudićem ove godine je prisustvovala ovom međunarodnom skupu.

Konferenciju je otvorio premijer Katara i ministar spoljnih poslova. Delegacija Mešihata je iskoristila priliku da se sastane sa vrlo značajnim ličnostima iz vjerskog i društvenog života Katara.

Muftija Dudić se sastao i sa palestinskim muftijom sa kojim je razgovarao o stanju muslimana u Palestini, kao i sa vekilom Univerziteta Al Azhar, te muftijom iz Kijeva.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.