Predsjednik Mešihata na konferenciji u Kataru

Ovoj konferenciji inače prisustvuje veliki broj muftija iz čitavog svijeta.
Predsjednik Mešihata na konferenciji u Kataru_628e2d5a03a7c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Dohi, prijestolnici Katara, održala se dvodnevna konferencija, 24-25. maja 2022. godine, četrnaesta po redu, u organizaciji Centra za međureligijski dijalog i Ministarstva spoljnih poslova Katara, na temu “Religije i govor mržnje između prakse i zakonodavnog teksta (Objave)”.

Ovoj konferenciji inače prisustvuje veliki broj muftija iz čitavog svijeta, kao i predstavnici drugih crkava i Jevrejske zajednice, te političari i univerzitetski profesori.

Delegacija Islamske zajednice u Srbiji predvođena predsjednikom Mešihata muftijom dr Mevlud ef. Dudićem ove godine je prisustvovala ovom međunarodnom skupu.

Konferenciju je otvorio premijer Katara i ministar spoljnih poslova. Delegacija Mešihata je iskoristila priliku da se sastane sa vrlo značajnim ličnostima iz vjerskog i društvenog života Katara.

Muftija Dudić se sastao i sa palestinskim muftijom sa kojim je razgovarao o stanju muslimana u Palestini, kao i sa vekilom Univerziteta Al Azhar, te muftijom iz Kijeva.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.