Projekat regionalne deponije

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac rekao je da taj projekat ima veliki značaj za ove tri opštine.
E6B74898-A1A6-473B-8BDE-A41B3A2062D2
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Skupština Novog Pazara jednoglasno je danas usvojila odluku o uspostavljanju saradnje sa Raškom i Tutinom u oblasti upravljanja otpadom, kao i osnivanju zajedničkog preduzeća koje će se time baviti.

Ove odluke početak su procesa formiranja regionalne deponije, koja će biti na teritoriji Raške, u selu Milatkovići čime bi se rešio dugogodišnji problem ovih lokalnih samouprava sa odlaganjem komunalnog otpada.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac rekao je da taj projekat ima veliki značaj za ove tri opštine, jer rešava problem ekološkog deponovanja komunalnog čvrstog otpada.

Najavio je da će formiranjem regionalne deponije, biti zatvorena nesanitarna deponija “Golo Brdo”.

Iako su podržali usvajanje ovih odluka, odbornici opozicionih stranaka su kritikovali lokalnu vlast Novog Pazara zbog nedovoljne brige o interesima građana, zahtevajući odgovore koliko će radnika u novoformiranom preduzeću biti iz ovog grada i gde će se odlagati nekomunalni otpad.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.