Rektorska konferencija “Alpe Adria Univerziteta” na UNINP

Jako mi je drago što sam na ovako mladom i brilijantnom Univerzitetu posebno u ovom region punom omladine i vrlo interesantnom za nas.
Rektorska konferencija “Alpe Adria Univerziteta” na UNINP_62883e742a2a2.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru predao je jednogodišnje predsjedavanje Rektorskom konferencijom “Alpe Adria Univerzitetima” Univerzitetu u Skadru. Sastanak naučnog komiteta na kojem je učestvovalo 15 rektora i prorektora iz ovog regiona uključujući univerzitete iz Italije, Austrije, Hrvatske, BiH, Albanije i drugih država održan je na Internacionalnom.

“Čast nam je da smo bili Predsjedavajući, jedan od rijetkih univerziteta u Srbiji na ovoj prestižnoj funkciji. Radili smo dosta projekata, radimo na povezivanju i sporazumima o saradnji koji će omogućiti nastavnicima a prije svega studentima da obilaze različite zemlje, univerzitete, da nešto novo nauće. Naravno, radimo na zajedničkim diplomama tako da će pored naše dobiti i druge diplome.To su projekti koje smo danas, ranije dogovarali a i u budućnosti ćemo dogovarati”, istakao je prof.dr Suad Bećirović rektor UNINP.

Internacionalni univerzitet preuzeo je predsjedavanje od Italije. Inače, Generalna skupština “Alpe Adria Univerziteta” bira predsjedavajućeg a rotiranje na ovoj funkciji vrši se nakon godinu dana.
“Jako mi je drago što sam na ovako mladom i brilijantnom Univerzitetu posebno u ovom region punom omladine i vrlo interesantnom za nas. Vjerujemo da je mogućnost koju pružu ova Rektorska konferencija izvanredna s obzirom na činjenicu da su regije daleko jedna od drugih i činjenica da se danas ovdje sastajemo izuzetna je stvar”, ističe Maurizio Manzin rektor Univerziteta u Trentu.

Abramo Šabib, direktor italijanske Diplomatske Akademije iz Verone naglašava da je zadovoljstvo biti dio jedne ovakve inicijative prvenstveno zbog činjenice da je ovo regija saradnje.
“Nadamo se da će u buduće biti još izvanrednija. Ovakve inicijative smatram da su značajne zbog mogućnosti da studenti i akademski miljei jednostavno između sebe mogu dijeliti i zajedničko naslijeđe kao i ideje o napretku Akademije.”

Ovakva članstva i saradnje omogućavaju studentima Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru da napreduju i stječu kvalitetna znanja.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.