Sajam zapošljavanja

Sajam je još uvijek u fazi pripreme i mi još uvijek dobijamo prijave od strane poslodavaca.
NSZ – Filijala Novi Pazar organizira Sajam zapošljavanja_628645108dc8c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U cilju podsticanja zapošljavanja, Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Novi Pazar tradicionalno organizira tradicionalne sajmove zapošljavanja. Ove godine će prvi Sajam zapošljavanja biti organiziran u Novom Pazaru u četvrtak 26. maja godine sa početkom u 12 časova u sali Doma omladine.

Poslednji sajam zapošljavanja organiziran je prije dvije godine, nakon čega je uslijedila pandemija korona virusa što je i onemogućilo da se isti organizira prethodne godine.
„Mi na sajmu očekujemo prisustvo više od 30 poslodavaca, koji će ponuditi preko 200 slobodnih radnih mjesta i očekujemo prisustvo preko 1500 nezaposlenih lica, aktivnih tražioca posla. Sajam je još uvijek u fazi pripreme i mi još uvijek dobijamo prijave od strane poslodavaca. Ono što je evidentno jeste da se najviše traže građevinski radnici svih profila, trebaju zidari, tesari, armirači, zatim se dosta traže šivači, traže se kuhari, konobari, recepcionari.

Ono što je jako važno jeste da imamo dosta prijavljenih potreba iz oblasti prava, ekonomije i administracije. Što se tiče visokokvalifikovanih kandidata, svakako da se kao svake godine najviše traže diplomirani ekonomisti, pravnici, modelari odjeće i slično. Ja ovu priliku koristim da pozovem sva nezaposlena lica, aktivne tražioce posla, da posjete sajam zapošljavanja jer će na jednom mjestu imati prilike da se upoznaju sa više od 30 različitih poslodavaca.

Pozivam i poslodavce, ukoliko imaju kadrovske potrebe, da se prijave u prostorije Filijale kako bi obezbjedili sebi učešće na ovom našem sajmu zapošljavanja. Ono što želim da istaknem a tiče se poslodavaca, bit će im obezbjeđen štand i na raspolaganju će im biti besplatno sve usluge koje nudi Nacionalna služba za zapošljavanje.“

Svi zainteresirani prijavu za učešće na  sajmu, sa podacima o broju potrebnih radnika i njihovim zanimanjima mogu dostaviti Filijali najkasnije do 25. maja.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.