Počeo filmski festival u Cannesu

Godine 2020. filmski festival u Cannesu nije održan zbog pandemije koronavirusa.
Počeo filmski festival u Cannesu: Alban Ukaj glumi u filmu koji je u zvaničnoj selekciji_628585f21010b.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Čuveni Filmski festival u Cannesu svečano je otvoren po 75. put, s brojnim zvijezdama i gostima koji su tom mondenom gradu ponovo vratili uzbuđenje i glamur, ali popraćen kontroverzom zbog odbijanja akreditacija ruskim filmašima i novinarima. Godine 2020. filmski festival u Cannesu nije održan zbog pandemije koronavirusa, a prošle se godine održao u posebnim uslovima.

Jednostavno rečeno, presretan sam, rekao je predsjednik žirija Vincent Lindon na konferenciji za novinare.

Ceremoniju otvaranja vodila je Julianne Moore, a Festival je otvoren projekcijom zombi filma Final Cut reditelja Michela Hazanaviciusa. U žiriju su glumci i redatelji, među kojima su Rebecca Hall, Noomi Rapace, Deepika Padukone, Jeff Nichols i Asghar Farhadi.

Alban Ukaj, glumac i predsjednik skupštine Udruženja Kontakt, ostvario je ulogu u filmu Tori i Lokita, u režiji Jean-Pierre & Luc Dardenne, koji je uvršten u takmičarski program 75. Cannes Film Festivala.

Ovo je drugi put za Albana da sa braćom Dardenne odlazi u Cannes. Prvi put je učestvovao 2008. godine na 61. Cannes Film Festivalu sa njihovim filmom Lornina šutnja.

Najveći filmski festival na svijetu trajat će od od 17. do 28. maja, a povratak svečanosti, partija, glamura i novca daje nadu da će se gledatelji ponovo u velikom broju vratiti u kina.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.