Glasnik velikog ruskog kibernetičkog napada u Bosni

“Razvucite im pamet da ne mogu spavati.”
6A2D139A-15B3-49C1-877A-86370A28438D
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

– Zašto srpski psiholog i kibernetički nasilnik Srđan Puhala traži spisak ubijene sarajevske djece?

Zato što niko u Sarajevu ni nakon trideset godina nije tražio spisak srpskih snajperista, koji su ubijali sarajevsku djecu.

– Zašto bosanski historičar Husnija Kamberović kaže da je „Srđan Puhalo postavio sasvim legitimno pitanje“ o spisku ubijene sarajevske djece?

Zato što Kamberoviću, koji nije usamljen, ne pada na pamet da postavi sasvim legitimno pitanje o spisku srpskih snajperista – ubica sarajevske djece?

– Zašto je Srđan Puhala slagao tužitelju Munibu Haliloviću da „on nije ta osoba“, (Srđan Puhalo), kurir koji je donosio pozive za sve muškarce u selu Jelašce kod Kalinovika da se jave za klanje i ubijanje srpskim krvnicima poput ratnog zločinca Ratka Bundala.

Zato što je laž vid srpskog patriotizma i potvrda srpske urođene inteligencije. „Laž je srpski državni interes.“ „Laž je u samom biću Srbina“. (Dobrica Ćosić).

– Zašto je srpski psiholog, komičar i kibernetički nasilnik Srđan Puhalo priznao bosanskom novinaru Avdi Avdiću da je on bio jedini Srđan Puhalo u Kalinoviku, kurir koji je išao na vrata Bošnjaka, među kojima su bile Bošnjakinje Rukija Rogoj i Hasna Čusto?

Zato što zna da ga to priznanje neće koštati krivične odgovornosti pred bosanskim sudom jer iza njega stoji ruski (Putinov) kibernetički napad u Bosni.

– Zašto Srđan Puhalo kaže da je bio „vezista“ a ne „kurir“ u Kalinoviku, koji je pozivao Bošnjake na ubijanje?

Zato što je to vid srpskog kibernetičkog napada u Bosni po uzoru na doživotno presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića za genocid nad Bošnjacima, čija je ratna lozinka bila: “razvucite im pamet da ne mogu spavati.”

– Zašto namazani Srđan Puhalo neće više objavljivati svoje „duhovite“ psihoanalitičke dosjetke u „Slobodnoj Bosni“?

Zato što je doajen bosanskog novinarstva Senad Avdić do kraja ogolio perverznog Srđana Puhalu, koji je opsjednut svojim opsesivnim stavovima, koji nisu iskreni, koji su nasilni prema njegovim bližnjima kroz misli i djela zlog karaktera.

– Zašto Milorad Dodik traži ostavku Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predsjedništva bosanske države?

Zato što je Milorad Dodik zakleti Putinovac, koji je dobio zadatak od Putina da sustavno izvodi ruske kibernetičke napade u Bosni.

– Zašto zamjenik generalnog sekretara NATO-a Mircea Geoana upozorava da bi Rusija mogla pokušati napasti kritičnu digitalnu infrastrukturu Bosne i Hercegovine, kao što je to učinila kada je napala Ukrajinu? (Vidi time.rs )

Zato da probudi u Bosni one koji spavaju, kao i da upozori u Europi one koji ne shvaćaju da je Bosna ključ za europski i svjetski mir i sigurnost te kako bi, zbog toga, Europa prestala Bosnu maltretirati oko dogovora u Bosni sa onima kojima je Ukrajina – Zapad morao predati Azovstal u Mariupolju. Bosna se njima nije predala niti će se ikada predati.

– Zašto je maloumna i maliciozna Ana Brnabić izjavila da Srbija jedina poštuje principe međunarodnog prava, „u čemu je usamljena u svijetu“?

Zato što joj je to došapnuo u svom pismu iz zatvora Radovan Karadžić – Dabić, „usamljeni“ doživotno osuđeni ratni zločinac za genocid nad Bošnjacima, koji perverzno sanja o poništenju haških presuda jer „Srbi nisu nikad nikoga napali, već su uvijek bili žrtve napada i sa zapada i sa istoka“.

– Zašto nema razlike u perverznosti između Srđana Puhala i Radovana Karadžića?

Zato što isto perverzno misle i govore. Zato što su bolesni od svoje vlastite psihologije. Puhalo želi legitimno pokazati, uz pomoć Huseina Kamberovića i ostalih, da su Bošnjaci lažovi oko ubojstva 1601 sarajevskog djeteta, a Radovan Karadžić želi, uz pomoć ruskog kibernetičkog napada u Bosni, da pokaže da je Haški tribunal lažno dokazao da je u Srebrenici bio genocid.

– Zašto je, tragom toga, pokušaj Džesike Stern (Jessica Stern) da humanizira Radovana Karadžića bio neuspješan unatoč velikoj pomoći od notorne Nevenke Tromp-Vrkić, kojoj se Džesika u fusnoti posebno zahvaljuje?

Zato što je njezina knjiga: „Moj ratni zločinac“ („My War Criminal“), doživjela fijasko na Harvard univerzitetu, čime je osujećen jedan od prvih velikih pokušaja kibernetičkog napada u Bosni, na kojeg je, kao mogući nastavak, ovih dana javno upopzorio Rumunjac zamjenik generalnog sekretara NATO-a Mircea Geoana.

– Zašto Bošnjaci/Bosanci moraju ozbiljno shvatiti upozorenje zamjenika generalnog sekretara NATO-a Mircea Geoana o mogućnosti velikog ruskog kibernetičkog napada, pored dezinformacija i digitalne špijunaže, kao dio nove vrste ratovanja? Kojeg je Srđan Puhalo tako jasno i glasno najavio – oglasio? I kojeg je Milorad Dodik objelodanio iz Predsjedništva bosanske države?

Zato što nam je tu mogućnost više puta najavljivao – oglašavao ruski ambasador u Sarajevu Igor Kalabuhov kada je javno rekao da bi bosansko članstvo u NATO-u bilo znak neprijateljstva prema Rusiji. To je rečeno i Ukrajini. Pametnom je dovaljan išaret.

Nema mjesta za paniku, ali ima potrebe za budnost i opreznost!

Allahu Svemogući, osnaži nas i podari nam pamet da budemo zajedno u borbi protiv mogućeg ruskog kibernetičkog napada u Bosni! Amin!

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.