510 generaciju maturantica

Prijateljstva koja se steknu kroz Medresu traju za cijeli život.
Ženska Medresa Gazi Isa-beg ispratila 510 generaciju maturantica_62859b93485aa.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ponovo se potvrdilo koliko je Medresa Gazi Isa-beg za sve jedna velika porodica. Pogotovo je Žensko odjeljenje vezano. Učenice trećeg razreda, zajedno sa svojim razrednicama, ispratile su maturantice
– Ovo je bilo i za nas iznenađenje, ali to može samo iskreni sestrinski odnos. Prvo od strane naših koleginica a onda I od strane naših vrijednih, kreativnih učenica. Period od četiri godine itekako je značajan za ove mlade ljude. To je, slobodno mogu reći, životna škola, kaže dr Misala Pramenković razredni starješina.

Irma Abdul Kerim Šiljević ističe da je bila čast biti razredna i ovoj generaciji.
– Ovo mi je bila druga generacija. Djevojke su bile odlične, prezadovoljna sam.

Medresa se od ostalih škola razlikuje baš po internatu.
– Možemo slobodno reći da ovdje stječemo drugu porodicu. Prvo smo drugarice, pa nakon toga sve četiri godine sestre. Zajedno boravimo, kroz sva stanja zajedno prolazimo, tu smo jedna za drugu. Također, i profesorice su uvijek tu za nas. Ovo je stvarno naš drugi dom, kaže Nejla Baždar, maturantica.

Svjesne smo mnogobrojnih avantura kroz koje smo prošli zajedno i koje su nas još više zbližile, ističe Šejma Gicić. Zato su nam trenutno i emocije pomiješane. Sretne smo jer smo prošle i kroz školovanje zajedno a i tužne jer se ovo četvorogodišnje školovanje završava. Prijateljstva koja se steknu kroz Medresu traju za cijeli život.

– Mislim da bi sve maturantice i sve djevojke koje završavaju Medresu rekle isto. Ono što internat jednoj djevojci može da pruži ne može nijedna škola, nijedna ustanova, poručuje Lejla Gicić. Svi su dali sve od sebe da iznenađenje uspije. I baš je bilo tako.

– Kada ste dio kolektiva Medrese Gazi Isa-beg gdje radite s učenicima koji su svjesni šta znače vjera, kultura, tradicija, nije teško organizovati bilo kakav program, kaže prof. Esada Zukorlić.

Prof. Selma Hadžić potvrđuje da je ovakav događaj prezentacija kvalitetno odgojenog djeteta uz veliki trud.
-Poruka je da ne želimo živjeti bez vjere, obrazovanja i odgoja. I svi su se potrudili i učenice prvog i drugog razreda. Svi su jedni drugima bili na raspolaganju.

-Kad smo krenule u Medresu bile smo još neizgrađene ličnosti u potrazi za samim sobom.  Ovdje smo pronašle same sebe i jedva čekamo krenuti u što veća osvajanja, ističe Sumeja.

Adla Škrijelj kaže da su orhideje samo jedan mali znak pažnje.
-Smatramo da su profesorice mnogo više zaslužile. Zahvaljujemo im na prilici da mi budemo odabrane i spremimo ovako lijep događaj.

Medrese miriše na orhideje i ruže, i takva otvara vrata novim generacijama.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.