Međunarodna muzička konferencija u Sarajevu

Beyond Europe SARAJEVO 2022 će biti iznimna prilika za uspostavljanje kontakata i povezivanje domaćih muzičara sa organizatorima koncerata.
Beyond Europe Sarajevo: Međunarodna muzička konferencija u Sarajevu_6282e2ec54c84.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Europe Jazz Network (EJN) i Jazz Fest Sarajevo od 2. do 4. juna ove godine u Sarajevu organiziraju muzičku konferenciju Beyond Europe SARAJEVO 2022.

Konferencija će biti mjesto susreta muzičkih profesionalaca iz više od 30 zemalja. Osim članova mreže Europe Jazz Network koju čini 170 organizacija iz 34 zemlje, Beyond Europe SARAJEVO 2022 okupit će i druge promotore, agente, producente, kao i međunarodne muzičke novinare.

Beyond Europe SARAJEVO 2022 će biti iznimna prilika za uspostavljanje kontakata i povezivanje domaćih muzičara sa organizatorima koncerata – predstavnicima festivala, koncertnih dvorana, klubova – iz Evrope i svijeta. Bit će to prilika i da se međunarodni gosti upoznaju sa dijelom bh. muzičke scene, sa kulturom uopšte i turističkom ponudom Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

U okviru showcase programa, u Narodnom pozorištu u Sarajevu bit će predstavljeni aktuelni projekti muzičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Sjeverne Makedonije, uz gostovanje muzičara iz Slovenije, Turske, Španije, Irana i Kube. Nastupit će: Damir Imamović – Singer of the Tales, Adis Sirbubalo, Miron Rafajlović, Lakiko, Dobrila & Dorian Duo, Alkatmer, Braća Teofilović, a bit će organizirana i dva posebna programa: Fish in Oil i Audio InFuktion.

U okviru konferencije Beyond Europe SARAJEVO 2022 planirani su i drugi sadržaji, uključujući projekciju filma Quo Vadis, Aida? i razgovor sa autorima filma – rediteljicom Jasmilom Žbanić, kompozitorom Antonijem Komasom Łazarkiewiczem, direktoricom fotografije Christinom A. Maier – koji će moderirari teoretičar filma Nebojša Jovanović.

Bit će organiziran i panel na kojem će sudjelovati Martyna van Nieuwland, direktorica Katowice JazzArt Festivala, Wim Wabbes, umjetnički direktor Handelsbeursa iz Ghenta i predsjednik mreže EJN i bh. muzičar Damir Imamović, dok će razgovor moderirati historičar muzike i pisac Francesco Martinelli.

Za učesnike konferencije su planirani i drugi programi i sadržaji.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.