Zašto smo za našeg Željka Komšića 

“Kad bih sada stao, činilo bi mi se da nisam ništa postigao”.
Borac protiv 'BiH tri naroda' s Titovom slikom u uredu: Tko je Željko Komšić, Hrvat kojeg Hrvati nisu birali - tportal
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Pričajmo priče za malu djecu, poput bajki, kako bi nas široka javnost i posebno dušmani naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, istinski razumjeli, kada je u pitanju ličnost Željka Komšića i njegova kandidatura za Predsjedništvo.

Naš Željko nam poručuje: “Kad bih sada stao, činilo bi mi se da nisam ništa postigao”.

Notorna je istina, da su ga hrvatski nacionalisti HDZ-a sa svojim čelnikom Draganom Čovićem, u startu stupanja na izbornu funkciju u Predsjedništvo u njihovim teritorijama genocidne Herceg Bosne, proglasili za “personu non grate”.

Da njihova sramota bude još i veča, pričaju da on nije Hrvat, te kao takav ne može dobiti ni “putovnicu” njihove lijepe “Tuđmanove tvorevine” sa Olujom, takozvane Republike Hrvatske.

Bilo kako bilo, možda to nama Bosancima i Hercegovcima i treba sve vratiti kao “bumerang” ne želeći tako glasno i jasno proglasiti i Hrvatsku i Srbiju, kao agresorske države i njhov zajednički UZP, sa genocidnim tvorevinama Republikom srpskom i Herceg Bosnom.

Komšić rekao zašto se

Prije svega, kao mostarski Sarajlija, Bosanac ili Bosanski Srbin, za razliku od “dodikovaca” izuzetni graditelj šest velikih industrijskih objekata, magistar tehničkih nauka, profesor koji je obrazovao generacije elektrotehničara, poliglota, šahista i veoma aktivni društveno politički kadar, od republičkog parlamentarca do Saveznog parlamentarca, biranog gradskog vijeća i predsjednika Gradskog vijeća grada Mostara, dužan sam samo sa istinom iz Mostara pojasniti oličenje drskosti, bolesne foteljaške ambicije, nacionalističkog djelovanja, orguljaša i čelnika hercegovačkog HDZ-a, samozvanog akademika, Dragana Čovića.

Sa svojim veliko srpskim nacionalistom i jaranom, “rušilačkim blizancem”, guslarom iz Laktaša, izrodom svoga srpskoga roda, Miloradom Dodikom, pustaško-četničkoj ideologiji njihovih mentora, od Miloševića i Karadžića , Tuđmana i Bobana, do današnjih Vučića i Milanovića, postali su najcrnji izvor laži prema Gebelsovom informacionom principu.

Po onoj narodnoj, ovi kriminalci i lopovi u kontinuitetu uzvikuju , “Držite lopove u Bosni i Hercegovini” kako bi izdigli i stvorili čvršće svoje genocidne tvorevine, Republiku srpsku i Herceg Bosnu.

Lansiraju laži o ugroženosti Hrvata i Srba u ovoj Bosni i Hercegovini, zaboravljajući da su potomci ustaško- četničke bagre sa Blajbur4ga i Ravne gore, sljedbenici i akteri njihovih agresorskih ubojitih djelovanja na našu domovinu od 1992. do 1995. godine.

U mirnodopskom periodu od Dejtona do današnjih dana, sa svojim lukavim, ciničnim i hazarderskim nakanama i postupcima, uz pomoć kadrova ekstremno nacionalističkih stranaka HDZ-a i SNSD-a, sa čelnicima Čovićem i Dodikom, kao i inim kadrovima, nastoje provoditi secionističku politiku, blokadu zvaničnih institucija Bosne i Hercegovine i urušavanja cjelovitog uspješnoga puta naše domovine u EU i NATO savez.

Nedaj Bože, da je kojim slučajem u prethodnim izborima uspio i Dragan Čović da se domogne fotelje u Predsjedništvu, što bi mu davno omogućilo da sa svojim “razornim blizancem” našim dušmaninom Miloradom Dodikom, već uruši državu Bosnu i Hercegovinu.

Kao istaknutim “rusofilima” i “putinovcima” imali bi jednu moćnu nuklearnu silu u poleđini, sa nekim drugim “desno” orijentisanim snagama u Evropi, mogli bi ostvariti i službeno, odnosno “de facto” i “de jure” priznanje njihovih genocidnih tvorevina Republike srpske i Herceg Bosne.

Upravo su istinske činjnice, za koje mnogi naši dušmani i nacionalistički elementi ne žele znati, da je naš Željko Komšić , kao “kamen kremen” i stameni branik nasrtajima i željama Dragana Čovića i njegovog HDZ-a, kao i njihovih veliko srpskih nacionalističkih elemenata sa Miloradom Dodikom, da “fol” brane i čuvaju ustaško-četničke interese, već poodavno naslućene.

Željko Komšić, po izboru većine građana, za prestavnika svih u Bosni i Hercegovini, za građansku državu.

Gospodin Željko Komšić, kao osvjedočeni patriota ove nam jedine domovine Bosne i Hercegovine, borac Armije BiH i “zlatni ljiljan” (kako to reče ovih dana sa četničkim gelerom u svome odbranbenom tijelu), istinski je borac građanske, jedinstvene, civilizovane i demokratske države Bosne i Hercegovine, kao i većina njegovih pristalica i građana, bez obzira na njihovo nacionalno opredjeljenje rodoslovla.

Jednostavno, ne želimo nikakvu nacionalnu u našim dokazanim uslovima i prilikama, nacionalističku državu Bosnu i Hercegovinu, kakvoj teže naši nacionalisti i njihovi mentori, od Čovića i Dodika, do Vučića i Milanoviča, sa njihovim kadrovima i istomišljenicima.

Žalosno je, neprimjereno i veoma sramotno, nažalost, da pojedinci iz redova Bošnjaka, koji su se svrstali na stranu nacionalističkog HDZ-a i SNSD -a, odnosno Ćovića i Dodika, napadaju Željka Komšića, čime očigledno sijeku i sopstvenu bosansko-hercegovačku granu na kojoj je i njihova zajednička budućnost.

Ništa posebno, osim moga priziva vrlim mojim komšijama Bošnjacima, da se urazume i shvate zajedničke interese za našu prosperitetnu zajedničku budućnost, jer mi nemamo druge domovine, bio to “srpski svet” ili zamrla NDH-azija, koji nisu po našim željama.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.