Inspiracija muslimanskim liderima Italije

Ponovno je naš Muftija, čak i nakon svoje smrti, bio sebeb da se osjetimo posebnim i ponosnim.
Muftija Muamer – inspiracija muslimanskim liderima Italije_6281ad31d904d.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U haremu Islamskog centra u Rimu, najvećeg džamijskog kompleksa (30.000m2) u Zapadnoj Evropi. U društvu smo imama dr. Nadera Akkada. Prvo šta nas je pitao je, znamo li Muftiju Muamera Zukorlića. Nakon naše potvrde i otvaranja priče u tom smjeru, gotovo do kraja susreta nam je rahmetli Muftija bio jedina tema.

Ispostavit će se da je doktor Akkad, inače porijeklom Sirijac, stigao i na dženazu rahmetli Muftije. Kakve je samo riječi divljenja i poštovanja iskazao prema Muftiji. Ovaj ga čovjek iskreno voli i srčano žali. Veli da smo mi, Bošnjaci, kroz Muftijinu smrt osakaćeni, a također tvrdi da svako onaj ko je bio upoznat sa njegovim radom, vrlo dobro zna da je cjelokupan ummet na velikom gubitku.

Eto, ponovno je naš Muftija, čak i nakon svoje smrti, bio sebeb da se osjetimo posebnim i ponosnim, jer smo pripadnici naroda koji ga je iznjedrio.

Također nam je saopštio da prati i trenutno stanje vezano za mogućnost Muftijinog trovanja.

– S jedne strane nam je bilo drago čuti da se i dalje interesuje za događaje u Sandžaku, a istovremeno smo osjetili i zebnju, uzimajući u obzir tamošnje trenutačno nezavidno stanje i nestabilnost.

– Muftija nas je visoko uzdigao kao narod, u očima prijatelja i neprijatelja, pa Allaha molim da niko od nas ne bude sebeb da postignuto bude na bilo koji način dovedeno u pitanje.

Doktor Akkad imao je i riječi hvale za reisul-ulemu Kavazovića i dr Mustafu Cerića.

Uzgred smo saznali da je u Rimu aktivno nešto manje od 70 mesdžida.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.