Dolazak filma FUGITIVE

Motivi na tkaninama su još jedan od ključeva zagonetke koji će postati jasniji kako vrijeme bude odmicalo.
BILLAIN i FBL novom modnom kolekcijom slave dolazak filma FUGITIVE_627eeb7814878.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Iščekivanje sci-fi animiranog filma Fugitive čiju režiju, scenario i zvučni dizajn potpisuje bh. producent Adis Kutkut Billain ušlo je u posljednju fazu. Globalna SF zajednica će Fugitive premijerno pogledati ovog ljeta. Kao jedno od djela u zamršenoj slagalici Billainovog univerzuma, Fugitive je inspirisao i novu modnu liniju.

Kolekcija monokromnih majica i dukserica visoke kvalitete dostupna je putem FBL online shopa. Duksericu krasi ilustracija Marka Gačnika koja se nalazi i na službenom posteru filma Fugitive, a na kojem je prikazan jedan od simbola Sarajeva, relejna stanica Hum. Gačnik je i dio Fugitive tima, a na filmu je odigrao ulogu storyboard artista.

– Kolekcija Fugitive x FBL je planska saradnja u kojoj je tim Fugitivea koji čine bosanskohercegovački i svjetski umjetnici ujedinio snage sa jednim od rijetkih bh. medija koji se istinski zalažu za podizanje nivoa kulture u našoj zemlji. Motivi na tkaninama su još jedan od ključeva zagonetke koji će postati jasniji kako vrijeme bude odmicalo, izjavio je Billain.

Pored nove modne kolekcije, Billainovo muzičko djelovanje trenutno plijeni jako mnogo interesovanja; nakon objavljivanja drugog konceptualnog neurofunk albuma Lands Unbreached, kampanja za štampanje albuma u luksuznom duplom vinilnom izdanju je uspješno privedena kraju, devet dana prije isteka roka. Skupljeno je 125 % sredstava, a svi zainteresirani svoj primjerak mogu rezervisati direktno na Billainovom Bandcampu, te tako podržati ovog vrsnog umjetnika.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.