Velika novotarija našeg vremena

Akademik Zukorlić nije sjedio u udobnim foteljama i bavio se nebitnim temama, već je gradio institucije od koje će buduće generacije stoljećima imati koristi.
DF7AA005-7EED-4BC9-B905-94CE5904A0D0
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Jedna u nizu najvećih novotarija zadnjih dvadesetak godina koja je prisutna kod Bošnjaka a koja dolazi od strane nekih „učenih“ ljudi jeste poremećaj liste prioriteta u govoru i djelovanju. Bave se temom širka, iako mi nismo mušrici, temom novotarija iako je naš islam u Bosni i Sandžaku čist od toga. Uvjeravaju nas da ništa ne znamo a njima zapravo nedostaje suštinsko i dubinsko znanje. Misle da islamsko buđenje počinje od njih i da su u naš domovinski prostor donijeli pravi islam a zapravo su donijeli samo svađe, rasprave, probleme, netrpeljivost i ono što je najopasnije – površno razumijevanje islama i reforme na koju on poziva.

Krivo im što volimo i posjećujemo mezar rhm Muftije, što ga spominjemo, što govorimo da je šehid…Mnogi od njih bi najradije porušili nišane na mezaru rahmetli Muftije jer su neki njihovi učitelji to davno uradili sa mezarima ashaba u časnoj Medini.

Gospodo daije (čast izuzecima) rahmetli Muftija, nije puno citirao ajete u svom govoru ali je duboko poznavao Kur‘an i djelovao po njemu. Nije citirao puno hadise kao što to vi radite, ali je bio istinski sljedbenik Resulullaha a.s. riječima i djelima u svim dimenzijama svog zivota. Akademik Zukorlić nije sjedio u udobnim foteljama i bavio se nebitnim temama, već je gradio institucije od koje će buduće generacije stoljećima imati koristi.

Zato, ostavite vi nama našeg mudzedida i šehida a pozabavite se malo sobom, problemima u svojoj avliji, kriminalcima, kockarnicama itd., i sidjite malo na teren jer danas dersit svako moze. Čak i sejh google ima više informacija od vas.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.