Kad roboti prave avione na daljinsko upravljanje

Cilj ovog projekta nije samo zabava, jer nastoji da utvrdi da li odluke koje donosi ljudski radnik mogu uspešno da se prenose na robote, a kako bi se posao brže obavio.
597FBA53-1BC1-45D2-9A12-94A2B61983F4
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ko kaže da roboti ne mogu da imaju hobi? Jedan robot je na Univerziteteu u Južnoj Karolini pokazao da je to moguće, budući da je pomogao u sklapanju jednog aviona na daljinsko upravljanje.

Cilj ovog projekta nije samo zabava, jer nastoji da utvrdi da li odluke koje donosi ljudski radnik mogu uspešno da se prenose na robote, a kako bi se posao brže obavio. Na odgovarajućem tabletu se nalazio spisak potrebnih delova, a proces je tekao tako što je čovek birao ono što mu je potrebno, nakon čega je robot donosio izabrane elemente na unapred određeno mesto.

Roboti uče i druge stvari

Robot je tako postao važan pomoćnik u sklapanju modela aviona, a pretpostavlja se da će se deo posla koji obavlja vremenom ubrzavati. Ovakvi asistenti bi u budućnosti mogli da budu korisni na mnogim poslovima, što kod nekih može ponovo da probudi strah da će mašine preotimati radna mesta, posebno ona na kojima se obavljaju dosadni zadaci koji se ponavljaju.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.