Dr Fehratović čestitao Dan sandžačkog bajraka

Bošnjaci moraju krenuti ka ostvarivanju svojih individulanih i kolektivnih prava.
Dr. Fehratović čestitao Dan sandžačkog bajraka – Bošnjaci moraju krenuti ka ostvarivanju svojih individulanih i kolektivnih prava_627bb82f87c41.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Postovani Bošnjaci, braćo i sestre,Okupimo se danas oko bajraka, koji se visoko i ponosno vihori i uzdiže nad Sandžakom, štit je i putokaz svim Bošnjacima diljem svijeta.

Bjelina bajraka simbolizira čistotu misli, nijeta i delovanja, dosljednost vrijednostima, i okrenitost prema Bogu, sebi i drugima. Ljiljani nas obavezuju na konstantnu duhovnu, historijsku, ali i životnu i ekonomsku povezanost sa maticom Bosnom, na tradiciju i kulturnu osobenost koju moramo baštiniti.Važni datumi nas podsjećaju na one najuzvišenije vrijednosti koje nas objedinjuju, jer Bošnjake su uvijek vodile ideje humanosti, mira i tolerancije u svemu sto su činili.

Ponosno, dostojanstveno, nepokolebljivo, svjesni svoje autohtonosti, korijena i osobenosti, poput naših predaka na stećcima Bošnjaci moraju krenuti ka ostvarivanju svojih individulanih i kolektivnih prava.
U tom svjetlu, svim Bošnjacima u Srbiji, ali i rasutim po svijetu, sretan Dan bajraka.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.