Škola Kur’ana Časnog dodijelila umru hfz. Ameli Aličković

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dobitnica umre hfz. Amela Aličković ističe da je ovo samo još jedan od dokaz koliko im Škola Kur'ana Časnog poklanja pažnje.
Škola Kur’ana Časnog dodijelila umru hfz. Ameli Aličković_6279be07e8933.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nakon održane sjednice koordinatora Škole Kur’ana Časnog, na kojoj je analiziran rad škole u prethodnih mjesec dana, odlučeno je da, sada već tradicionalno, nekog od upošlenika daruju odlaskom na umru.
Istaknuto je da škola Kur’ana Časnog već 12 godina uspješno funkcioniše i daje rezultate.

„Oko 40 hafiza, 25 je onih koji su verifikovani pred komisijom, ostali čekaju svoj termin za verifikaciju i polaganje ispita. Na stotine je onih koji su naučiti čitati i učiti Kur’an i Kerim. Na 1000 je onih koji su prošli kroz ovu odgojno-obrazovnu instituciju Islamske zajednice. To je nešto čime se ponosimo i što bez sumnje daje doprinos u normalizaciji okolnosti i stanju u našem društvu.“

Cilj ovakvih darivanja jeste nagraditi upošljenike i mlade hafize za njihov rad i trud.
„Zaista hafizi Kur’ana zaslužuju svaku počast i zaslužuju ovakav peškeš. Naravno, to je najljepši peškeš i za ovu priliku se posebno javio jedan naš prijatelj koji želi ostati anoniman. Iz Novog Pazara je a radi u Beogradu i on je darovao ovu umru. Ovom prilikom pozivam i ostele naše prijatelje Škole Kur’ana kojih ima i u Pazaru i u cijelom Sandžaku ali i dijaspori, da podrže ovaj projekat i da omogućimo našim slugama Kur’an i Kerima da posjete Meku i Medinu.“

Za ovu hediju su bila kandidirana četiri hafiza, a umru je dobila hfz. Amela Aličković.
„Oni svi, bez ikakve sumnje, zaslužuju umru ali s obzirom da je Amela Aličković možda ponajprva završila i okončala svoj hifz pred komisijom i da je upošljenik Škole Kur’ana, eto Allah dragi je htio da ovaj put to bude ona, a ako Bog da nadam se da će i ostali otići vrlo brzo s obzirom da Islamska zajednica redovno organizira odlazak na umru, a i hvala Allahu dž.š. korona je prošla tako da je i sa te strane olakšano i stvorena je mogućnost za odlazak. Neka je hajrli našoj hafizi, molim Allaha da joj olakša taj put na umru, ukabuli i primi obrede i ibadet umre.”

Dobitnica umre hfz. Amela Aličković ističe da je ovo samo još jedan od dokaz koliko im Škola Kur’ana Časnog poklanja pažnje.

„Sam ovaj čin dodjele umre je nešto što je za svakog vjernika posebno, naravno i za mene je ali Allah dž.š. za svaku osobu odredi da sam taj čin odlaska na tako sveto mjesto bude posebno i ja sam neizmjerno zahvalna Allahu dž.š. što je dao da baš Škola Kur’ana bude ta koja će meni darovati umru, obzirom da je Kur’an nešto što je meni najbitnije u životu. Molim Allaha dž.š. da nagradi sve one koji su doprinijeli tome. Svakako da je sam ovaj projekat nešto što je veoma važno za cijeli naš grad jer je sam projekat vezan za dodjelu umre hafizima, onima koji su čuvari Kur’ana.“

Ured za hadždž i umru Mešihata Islamske zajednice u Srbiji organizira odlazak na umru 25. maja.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.