Saopćenje IUNP

Univerzitet je od samog osnivanja baštinio različitost i tako će i ostati, te da će se boriti za vrijednosti slobode kritičke misli i univerzalnosti.
Saopćenje IUNP: Nastavljamo u duhu sakupljanja oko univerzalne vrijednosti obrazovanja_627a66b99e112.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Saopćenjem za javnost u povodu prozivki na račun Uprave, oglasila se Informativna služba Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.

U saopćenju se navodi:
„Danima nakon održane akademije Univerziteta u Novom Pazaru, koja je protekla, onako kako priliči dvadesetogodišnjici Univerziteta, u duhu sakupljanja oko univerzalne vrijednosti obrazovanja, stavljajući po strani sve političke razlike, a na kojoj su se pojavili i istu ispoštovali predstavnici Predsjedništva i Vlade R. Srbije, ministarstava, ambasada, te svih lokalnih političkih i drugih društvenih faktora, Univerzitet i njegovi zaposlenici, kao i Islamska zajednica u Srbiji, na čelu sa muftijom dr Mevludom Dudićem, trpe sinhronizovane napade pojedinih ljudi.“ – navodi se u saopćenju.

Uprava Univerziteta saopštava da će zaštitu tražiti od organa Republike Srbije, ali i od međunarodnih faktora, jer je Univerzitet od samog osnivanja baštinio različitost i tako će i ostati, te da će se boriti za vrijednosti slobode kritičke misli i univerzalnosti.

„Što se tiče akreditacije Univerziteta, to je borba koju su iznijeli prvenstveno akademik Muamer Zukorlić, predsjednica Univerziteta Elma Elfić Zukorlić, Refik Šećibović, rektor Suad Becirović, prorektori Amela Lukač Zoranić i Muzafer Saračević, rukovodioci departmana, nastavnici i saradnici koji su vrijedno radili na tom zadatku i posebno se zadnje dvije godine lavovski borili.“ – navodi se u saopćenju.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.