Živio ti nama, druže predsjedniče Bosne i Hercegovine

Ostaju nam samo demagoške floskule, da se sve to više nikada ne ponovi, a sudionici smo i očevidci svakodnevnih nevinih žrtava i užasnih razaranja.
Flickr
Flickr
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

“Hoću, bit ću kandidat, moram. Moram ići dalje, ne mogu stati. Šta bih uradio kad bih stao i rekao ne mogu dalje. Ili si gore ili dole u toj političkoj borbi. Moraš se boriti za ideju. Vidjet ćemo da li će još neko biti tu zajedno s nama, razgovaramo. Ne vjerujem da će biti neka jača stranka, ali još uvijek razgovaramo”, kazao je Komšić u Centralnom dnevniku na Face TV.

Zašto i ne, čestiti domoljubniče, patrioto i stameni kamenu na braniku svoje jedine domovine kada nam je bilo najteže, sa svojim “zlatnim ljiljanima”.

Čestiti si Hrvat svoga roda, ali si kandidat i prestavnik svih građana ove nam, nama jedine domovine Bosne i Hercegovine, zato te želimo i dajemo ti svoje glasove, da nastaviš dokle si došao sa ostvarenjem svojih i naših zajedničkih dobrih nakana i ciljeva.

Svakako smo na ispravnome Evropskom putu, za EU i NATO savez. Iako je on trnovit sa domaćim nacionalističkim klipovima i preprekama, od strane dušmana i sljedbenika naših agresora, protiv kojih si se i lično borio.

Otuda je i očekivati njihov otpor i silno i brojno tvoje anatemisanje, od tih istih nacionalista, koji ne priznaju i tvoj autentični DNK test, te bi te najradije prekrižili ili prekrstili tvoje pripadnosti nekom drugom ili trećem rodu.

Zato, Željko naš dobri, obećao si nam zajedničku borbu za našu građansku, demokratsku i civilizovanu državu Bosnu i Hercegovinu, svih ravnopravnih naroda i njenih građana, budi i dalje naš ponosni i prkosni čelnik i naš Predsjednik.

Za razliku od ovih brojnih naših nacionalista i dušmana, podrivača ove nam države, koji još uvijek prikrivaju i “crvene knjižice” i brišu sve lijepe događaje i trenutke sa Titovog puta, postali su vjernici bez vjere, te istinskim vjernicima zauzimaju i sjedišta u prvim redovima misa i Bogosluženja u katedralama i crkvama.

Nažalost, mnogi od tih kameleona, ulizica i veliko srpsko-hrvatskih nacionalista, transformisali su se u okorjele neprijatelje našeg zajedništva i naše lijepe zajedničke suverene države i njenoga sistema i ustroja, gazeći sve moralne vrijednosti i poštovanja mnogih žrtava u borbi protiv fašizma.

U ova vremena, poslije toga fašizma i dvojne agresije na našu domovinu, ušli su u mračne i teške sudbonosne okvire ličnih nacionalističkih pobuda i stremljenja, ka najnovijem zloglasnom i najcrnjem “putinizmu” koji istinski nema nikakvoga opravdanja.

Tako naše “buba švabe” ortodoksni veliko srpsko-hrvatski nacionalisti i “putinovci” htjeli bi iskoristiti sve ove nemile događaje, loviti u mutnom, te ojačati i pozicije svojih genocidnih tvorevina od Republike srpske do Herceg Bosne.

Kakvog li našeg licemjerstva i apsurda življenja, kada se uoči 9.maja tobožnjeg dana pobjede nad fašizmom, pripremamo i paradiramo, na platiformi postojećeg i još crnjeg oblika nacionalizma, još ubitačnijeg i razornijeg, kao oblika i vida nepobjeđenog fašizma na evropskim prostorima.

Ostaju nam samo demagoške floskule, da se sve to više nikada ne ponovi, a sudionici smo i očevidci svakodnevnih nevinih žrtava i užasnih razaranja.

Nismo, još uvijek spremni, sposobni i voljni da u našim prilikama u startu iz temelja nastanka ili postojanja siječemo sve te očiti i vidne korijene izrastanja tih nemilih pojava i njihovih izroda.

Milanović s Dodikom i Vučić sa Čovićem kroje budućnost BiH. Što bi tu moglo  poći po krivu? | 24sata

Zar u našim uslovima, nije očito i evidentno postojanje tih ortodoksnih nacionalističkih stranaka, kakvi su HDZ i SNSD, te njihovih kadrova i čelnika, od Milorada Dodika i Dragana Čovića i inih njihovih saradnika te mentora iz Zagreba Zorana Milanovića i Beograda Aleksandra Vučića, koji su nasljednici i izvršioci i ranije nastalih agresorskih i ubitačnih ideologija njihovih idola, Franje i Slobodana iz tih agresorskih vremena.

Iluzorno je do apsurda, sva ova rašomojada kod nas o izbrnome zakonu i izborima, kada mi godinama dozvoljavamo ovim kadrovima i pojedincima, nacionalistima i rušiteljima države i ovoga sistema, Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću i njihovim istomišljenicima, njihovo nesmetano djelovanje u sistemu postojeće vlasti.

Naša javnost, kao i međunarodni faktori koji nam misle dobro i žele nam pomoći, vrijeme je, da jednom shvate ko su to razorne krtice, Dragan Čović i Milorad Dodik, kao nacionalistički elemnti, koje je nužno apsolutno ostraniti iz društveno političkog sadržaja i života u Bosni i Hercegovini.

Zato je nužno shvatiti i želju i podršku Željku Komšiću, jer nedaj Bože, da se Dragan Čović “ufura” u fotelju člana predsjedništva, ova naša jedina domovina Bosna i Hercegovina, bila bi već poodavno rasturena.

U ovome je suština koja se treba i mora imati na umu kod svih naših glasača, kao i kod prestavnika međunarodne zajednice.

Uporno insistiranje tzv. “akademika” Dragana Čovića na izmjenama izbornoga zakona, prema njihovoj zamišljenoj nacionalističkoj matrici, dolazi do izražaja upravo i njihov plan “B” odnosno vaskrsnuće njihove genocidne Herceg Bosne, koju bi on lično sa svojim partnerom, eventualnim izborom u predsjedništvo “ne četnikom” kako to reče Milanović, Miloradom Dodikom, rasturio državu Bosnu i Hercegovinu.

Dodik i ustaše / Ili srećna Nova 1944. | Avangarda U ovoj cjelovitoj našoj Bosansko hercegovačkoj cirkusijadi, prema ideološkim davno stvorenim matricama iz vremena Ante Pavelića i Draže Mihajlovića, usaglašene u Karađorđevu sa Franjom Tuđmanom i Slobodanom Miloševićem, do današnjih aktera i realizatora, njihovih istomišljenika i mentora Zorana Milanovića i Aleksandra Vučića, sa domaćim “rušilačkim blizancima” guslarom iz Laktaša Miloradom Dodikom i orguljašem iz mostarskih Bara Draganom Čovićem.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.