Oni bi Herceg Bosnu, a mi bi našu Bosnu i Hercegovinu 

Ilustracija: Sander Berg
Ilustracija: Sander Berg
Svakako će im se ta njihova kuhana “kaša“ od glavu razbiti ili je njihovi stomaci neće moći svariti, bez odgovarajućih bojevih glava.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Naši Hrvati vele da su “ugroženi“, da im je zulum u Bosni i Hercegovini, ali zaboravljaju da su isti izvršili agresiju na našu suverenu državu.

Prema narodnoj: “Kada lopovi trče i glasno dovikuju, ‘držite lopove’ ”, neshvatljivo je da su se priklonili takvoj lažnoj Gebelsovoj propagandi, vjerujući da će sa lažima doći do istine.

Veritas amare est, kako veli ova latinska izreka da je istina bolna, svakako, ali kako i za koga, jer je jedna i jedina.

Istina je da su bili agresori sa zapada, dok su im jarani veliko srpski nacionalisti napadali sa istoka, ali je sve odrađeno po jedinstvenom scenariju iz Karađorđeva, od autora i njihovih idola Franje i Slobodana.

Nastavili su sa diskriminacijom, sopstvenim zulumom u svakome pogledu, sa najorizacijom i uzurpacijom i državne imovine i materijalnih dobara nehrvatskog stanovništva.

Moguće je, da se njihova “vrhuška“ sa Franjom i njegovim čimbenicima u Dejtonu prekontala, Slobini Srbi uz pomoć međunarodne zajednice, preveslali su ih žedne preko vode, ostvarili su svoj veliko srpski entitet, koji bi trebao da liči na državu, a Hrvatima su ostavili zajedništvo sa Bošnjacima i ostalima u državi Bosni i Hercegovini.

Danas, poslije 30 godina postdejtonskog perioda, vjerujući njihovoj pameti i senilnosti, vraćaju se u neko ružičasto stanje poimanja istine i svoje budućnosti, htjeli bi oživotvoriti svoju genocidnu tvorevinu Herceg Bosnu, kako je stasala i razvijala se i pandam njihova genocidna Republika srpska, prema savjetima i podršci, upravo tih brižnih velikih Srba sa Miloradom Dodikom i njegovim mentorom Aleksandrom Vučićem.

Evo, upravo im pristižu u pomoć i njihovi jarani, agresori i okupatori sa istoka, po istome scenariju Slobe i Franje iz Karađorđeva, sa njihovim “papcima ili pulenima“ guslarom Miloradom i orguljašem Draganom.

Pokojnog Franju je u ovome vremenu zamjenio, još crnji i bedasti nacionalista Zoran Milanović, koji svak0odnevno lansira salve svojih nebuloza i blesavih tvrdnji, na sramotu cijelog hrvatskog Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentirao je izjave o “reorganizaciji Federacije Bosne i Hercegovine” i “trećem entitetu”. Kazao je kako je “ozbiljna stvar ono što Hrvatski narodni sabor najavljuje”, ali ja ih podržavam.

Kako to ovih dana ističe, taj njihov predsjednik države Hrvatske, nekadsšnji “ drugar “ Zoran Milanović:

“Dodik nije četnik već naš partner,a Hrvati u Bosni i Hercegovini su spremni za treći entitet.“

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentirao je izjave o “reorganizaciji Federacije Bosne i Hercegovine” i “trećem entitetu”. Kazao je kako je “ozbiljna stvar ono što Hrvatski narodni sabor najavljuje”., ali ja ih podržavam.

Milanović: Najava trećeg entiteta je ekstremna, ali morat ću je podržati

Da li smo mi Bosanci i Hercegovci u zabludama i pored navučene nam ludačke košulje sa Dejtonom?

Niko od nas ne govori, da su jarani “rušilački blizanci“ jedine nam domovine, naše prkosne i ponosne Bosne i Hercegovine, guslar Milorad i orguljaš Dragan, kao i njihovi mentori Zoran i Aleksandar, ortodoksni četnici ili ustaše ali se i sami prepoznaju.

Sljedbenici su to, ustaško- četničke razbojničke i grobarske mafije iz fašističkoga doba, ostataka Blajburško- Ravnogorskih pipaka otrovne hobotnice.

Mnogi njihovi pipci su davno odlepršali u Argentinu i Čile, istina je da su se mnogi i vratili na poziv svoga “oca nacije“ i hrvatskoga grobara Franje Tuđmana, kako bi učestvovali u dvojnoj agresiji na BiH i naš Mostar.

Ova ustaško- četnička bratija, prema scenariju svojih mentora Franje i Slobodana, u lijepom ljetnikovcu Karađorđevu, našli su i zajednički jezik agresije i okupacije naših teritorija, ubistava i progona naših građana, uzurpacije materijalnih dobara, urbicida i na kraju i genocida.

Istina je, da su tako vulgarno i agresorski djelovali uz pomoč i međunarodne zajednice, koja je našim snagama odbrane stavila embargo na uvoz naoružanja.

Međutim, izgleda da su se ti isti međunarodni faktori urazumili i osvjestili, u današnje vrijeme i nadolazeće agresije od strane Rusa i Putinu nad Ukrajinom i njenim narodom, te su mnogi zajednički priskočili u pomoć sa humanitarnom pomoći, kao i isporukom naoružanja.

Nažalost, naše domaće rušilačke krtice, izdajnici svoga roda i veliko srpsko-hrvatski nacionalisti tzv. “putinovci” koriste trenutak i nezavidnu situaciju događanja, oskolili su se i u mirnodopskom našem periodu poslije Dejtona nastoje pripremljenim, rušilačkim i osvajačkim metodama, lukavo i cinično, da osvoje vlast uspostavom svojih osvajačkih genocidnih tvorevina iz doba agresije, RS-a i HB, da vaskrsnu iste i polete u nebesa, kao nebeski narodi.

Sa svojom silnom i lažnom propagandom, Dragan Čović sa HDZ-om i HNS-om kao državnom hrvatskom vrhuškom, Milanovićem i Plenkovićem i inim istomošljenicima, obmanjuju i međunarodne faktore, o svojoj lažnoj ugroženosti i potrebi izmjena izbornoga zakona, prema njihovim zahtjevima i suludim nakanama.

Njihov jaran “veliko-srpski ortodoksni nacionalista “ guslar Milorad Dodik već je poodavno otpočeo svoju secionističku politiku otuđenja RS-a iz državnog sistema BiH.

Da bi u sitome i lakše uspio, postao je i silni brižnik hrvatskoga pitanja u državi BiH, ali pod uslovom da se niti pedalj teritorije RS-a ne dira ili nešto slično desi.

Svi ovi “evropejci“ pronalaze i te desne, konzervativne i nacionalističke snage i istomišljenike po Evropi, dok im je u pozadini njihov tovarišč i Rus, Putin.

Dakle, uveliko spremaju i kuvaju ruski “boršč“ ili neki mađarski paprikaš, slovenački gulaš ili francusku salatu, sa kuharicom La Pen i poslugama Orbana, Janše i drugih sličnih ugostitelja.

Svakako će im se ta njihova kuhana “kaša“ od glavu razbiti ili je njihovi stomaci neće moći svariti, bez odgovarajućih bojevih glava.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.