Meta će predstaviti nove slušalice za virtuelnu realnost

Uprkos tome što Meta predstavlja Project Cambria-u kao uređaj budućnosti za rad, možda neće moći da pokreće matične desktop aplikacije koje obično koriste mnoga preduzeća.
410752F8-D620-4EF9-89D3-59D4A1599F9E
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Kompanija navodno planira da izbaci četiri tipa slušalica do 2024.godine.

Meta planira da ove godine objavi nove vrhunske slušalice za virtuelnu realnost, koje nose kodni naziv Project Cambria.

Project Cambria je interno opisan kao projekat pod nazivom „laptop za lice“ ili „Chromebook za lice“, prema izvešzaju The Information-a. Veruje se da ima specifikacije slične onima koje poseduje Chromebook. Takođe će koristiti Meta-in sopstveni VR operativni sistem, koji je zasnovan na Android-u. Očekuje se kompatibilnost sa veb alatima i uslugama, kao i sa nekim Quest aplikacijama.

Međutim, uprkos tome što Meta predstavlja Project Cambria-u kao uređaj budućnosti za rad, možda neće moći da pokreće matične desktop aplikacije koje obično koriste mnoga preduzeća.

Za Cambria-u se kaže da ima kvalitet slike visoke rezolucije. Ovo bi moglo omogućiti korisnicima da jasno čitaju tekst, tako da bi mogli da šalju e-poštu dok nose slušalice. Drugim rečima ovakav projekat može biti održiv u profesionalne svrhe.

Cambria će korisnicima omogućiti pogled na okolinu pomoću kamera okrenutih ka spolja. Ova funkcija, nazvana prolaz u punoj boji, omogućiće iskustva mešovite stvarnosti. Kada je najavila projekat u oktobru 2021.godine, kompanija je rekla da će slušalice uključivati funkcije za praćenje očiju i prepoznavanje izraza lica. Avatari korisnika koji postoje u Horizon Worlds-u i Workrooms-u će navodno odslikavati njihov izraz lica i pravac gde gledaju.

Pretpostavlja se da su slušalice teže od Quest 2 zbog veće baterije. Međutim, čini se da je sve postavljeno pozadi radi bolje ravnoteže.

Cambria će se navodno naći u prodaji u septembru i koštaće preko 799 dolara. Prema izveštaju, prvobitno je bilo predviđeno puštanje u prodaju prošle godine, ali je odloženo zbog problema u lancu snabdevanja i drugih komplikacija koje je izazvala pandemija.

U planovima za budućnost Meta ima još tri tipa slušalica koje planira da pusti u prodaju u narednih nekoliko godina dok napreduje sa svojim metaverzalnim ambicijama. Informacije sugerišu da će Meta izdati Quest slušalice i 2023.ogdine i 2024. godine, kao i naslednika Cambria-je, trenutno kodnog imena Funston, 2024.godine. Pored toga, nedavno je objavljeno da kompanija planira da predstavi svoje prve naočare sa proširenom realnošću 2024. godine.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.