Hrvati hoće Herceg Bosnu, a mi građani hoćemo Bosnu i Hercegovinu 

Nažalost po čovječanstvo, nastupilo je u Evropi i vrijeme užasnog i crnjeg od Hitlerovog fašizma, vrijeme “putinizma“ koji se manifestuje u silnim uništavanjima nevinih ljdskih života i materijalnim razaranjima, sve na očigled cijeloga svijeta i nekih super moćnih sila.
word-image
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Mi stariji, Titovi pioniri, omladinci i graditelji naše bivše i divne, nezaboravne Juge, dobro se sjećamo toga vremena i svih prethodnih događaja.

Sjećamo se vremena fašizma i Hitlerovih nasrtaja, kao i nesalomljivih i hrabrih boraca otpora naših naroda, protiv toga istoga fašizma, na čelu sa drugom Titom.

Sjećamo se veoma dobro i još uvijek svježe dvostrane agresije, sa istoka i zapada, na našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu, godina devedesetih.

Bilo je to vrijeme nacionalističkih nasrtaja, koji je bio i ubitačniji od proteklog fašizma, ali ovoga puta prema ideološkoj matrici i njenim akterima, Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića.

Danas se ponajbolje prisjećamo i doživljavamo vremenski period od Dejtona do danas, kada nam ti nacionalistički pipci, njihovih predhodnih fašista i nacionalista, kako smo ih i nazivali ustaša i četnika, sa Blajburških polja i Ravnogorskih gora, atakuju i razaraju našu građansku dušu i ljudska bića.

Urušavaju našu jedinu domovinu, sa likovima guslara iz Laktaša Milorada Dodika i orguljaša iz Mostara, Dragana Čovića, kao i njihovih mentora iz Zagreba Zorana Milanovića i Beograda, Aleksandra Vučića.

Kako to ističe predsjednik Hrvatske Zoran Milanović:
“Ovo je drugo poluvrijeme Dragana Čovića i HDZ-a ili HNS-a, gdje Hrvati žele treći entitet.”

Svojim permanentnim izjavama i nedoličnim porukama, za ovaj sramotni hrvatski korpus, kao dokazanog i sramotnog agresora na našu državu, prije svega Zoran Milanović sa cjelovitom svitom njihovih čimbenika iz HDZ-a ili iz saborskih klupa ili funkcionera vlasti, očito ruše sve mostove nužnih i dobrih odnosa između Hrvata i Bošnjaka.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je izjavio da će na samitu NATO-a staviti veto na ulazak Finske u alijansu dok ne budu riješena pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

“Mi imamo jednu stranu koja je izdajnička, ljudi s privatnim motivima plus što me mrze. To će morati objasniti javnosti. To će biti pritisak na Hrvatsku, ovi su kupljeni”, reako je Milanović.

Za Vladu Hrvatske je rekao da je izdajnička.

“Izdaju Hrvate u BiH, a taj narod tamo traži jako malo, samo osnove, državu gdje se poštuju nacionalna prava. U BiH se očekuje da se ignorira činjenica da postoje Hrvati, Srbi i Bošnjaci pa da Bošnjaci mogu preglasati Hrvate. Za ovo smo se pripremali, potpit ćemo ih intelektualno, mene neće slomiti. Igraju na izdajničku vladu. Ja ne želim biti simpatičan u Briselu, nije me briga, to su tamo bezveznjaci”, rekao je Milanović.

Kazao je kako je 2014. odbio mjesto u Briselu jer mu je “bilo neugodno otići na plaću od 20.000 eura.”

“Ovi dani su jako važni, ne odustajem od svog stava, znam da ga većina Hrvata podržava. Ja se borim mirnim sredstivma, to su naša vitalna prava, to je pola miliona Hrvata u BiH. Ja sam, rekao je Udbašenković, Komšićev jaran. Ja sam to bio, ljudima pristupam naivno. Kad sam vidio da je džepar i lopov, doviđenja”, rekao je.

Kazao je da nema veze s Rusijom i da je Moskva agresor u ratu protiv Ukrajine.

“Oni igraju svoju igru, oni su agresor u ovom ratu, a mi imamo kliku na vlasti”, kazao je dodavši da se ne boji ni Rusije, niti Ukrajine piše Klix

Veliko-srpski nacionalisti i zajednički agresori, isto tako na našu državu, služe im kao zapaljivi fitilj i odgovarajuća njihova platiforma njihovih genocidnih tvorevina RS-a i HB, kako bi lakše i brže totalno urušili naš državnički sistem, naš mintegritet i normalni put budućnosti za Evropski put i NATO savez.

Koristeći već zaboravljenu fašističku Gebelsovu doktrinu informativnog lansiranja brojnih laži, ne bi li postale istine, svi ovi veliko srpsko-hrvatski čelnici sa Milanović, Vučićem, Dodikom i Čovićem, kao i inim njihovim saradnicima, permanentno lansiraju brojne laži, iznoseći mi neistine o “tobožnjem zulumu“ nad hrvatskim i srpskim narodom u Bosni i Hercegovini, posebno u Federaciji.

BOSNA

Ukoliko zaista Hrvati žele taj treći entitet, nema nikakvih razloga niti problema da idemo zajednički na državni nivo sa referendumom, jer većina građana ove nam domovine žele povratiti državu Bosnu i Hercegovinu, sa jednim predsjednikom, bez entiteta, sekularnu, civilizovanu i demokratsku državu, ravnopravnih njenih građana u svim domenima suživota.

Isto tako i Zoranov istomišljenik Vučko iz Beograda, sa svojom životinjskom stjenicom iz Laktaša, Miloradom Dodikom, veoma lažno i cinično, sa smješkom često govori mo nužnosti dobrih odnosa sa BiH i posebno Bošnjacima, ali sasvim suprotno se ponaša i odnosi prema ovoj državi i njienim Bošnjacima.

Istinska im je želja da stvore tzv. “srpski svet“ ili svoju veliku Srbiju, te su zagovornici i otvorene podrške i nekoj novoj NDH ili Herceg Bosni ili trećem entitetu, ali da se ne dodiruju Republike srpske i njuenih uziurpiranih teritorija.

Nažalost po čovječanstvo, nastupilo je u Evropi i vrijeme užasnog i crnjeg od Hitlerovog fašizma, vrijeme “putinizma“ koji se manifestuje u silnim uništavanjima nevinih ljdskih života i materijalnim razaranjima, sve na očigled cijeloga svijeta i nekih super moćnih sila.

Sve ovo je osokolilo i dalo krila i našim domaćim skrivenim “rusofilima ili danas putinovcima“ kao sličnim nacionalistima ili lažnim Titovim partijcima, za njegova života, koji su prikrivali svoje crvene knjižice a u njegovo vrijeme, prikrivali su svoje nacionalističke korijene i porive.

Čović se nekoliko puta susretao i sa ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovim, a u vanjskoj politici uglavnom je pratio Milorada Dodika. /citat portal “Istraga“/

Dok nam Milorad Dodik jasno i glasno iznosi i ističe njihove secionističke nakane, dotle se “lukavi i mudri latin“ i njegov blizanac Dragan Čović, tajnovito bori za svoju fotelju u Predsjedništvu i sa svojim drugim poluvremenom i tzv. planom “B“ koji nam do ovoga izbornoga peioda nije bilo jasno, dok to konačno i njihov predsjednik svih Hrvata Zoran Milanović i zvanično iznosi i ističe, da se radi o trećem entitetu.

Šta reći na sve ovo, rekao bih im svima bujrum, ali se dobro pripremite za naše hrabre patriote i “zlatne ljiljane“ koji će bez pogovora stati na branik svoje jedine domovine Bosne i Hercegovine.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.