Izludjeli hrvatski korpus sa svojim vladarima 

Nažalost, nije još došlo vrijeme da svi oni, ti naši “vrli“ susjedi skinu sa sebe crne zastore i isture bijele čaršafe na svoje prozore, kako bi nam dali do znanja i njihovog pokajanja, za sva učinjena nedjela prema građanima ove zemlje
Ilustracija: Yurex Omazkin
Ilustracija: Yurex Omazkin
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

BOŽO LJUBIĆ UZBURKAO DUHOVE: “Hrvatska treba razmotriti uvođenje sankcija Željku Komšiću, on je…”

“Predsjednik Glavnog odbora Hrvatskog narodnog sabora Božo Ljubić govorio je za HMS, neslužbeno glasilo Čovićevog HDZ-a.

Na pitanje šta misli o prijedlogu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da Hrvatska uvjetuje ratifikaciju sporazuma o pristupanju Švedske i Finske NATO-u izmjenama Izbornog zakona u BiH, Božo Ljubić odgovara:

-Smatram da su i predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović doprinijeli da se hrvatsko pitanje u BiH internacionalizira i postane vidljivo u centrima moći međunarodne zajednice. Naravno, odgovornosti i nadležnosti Vlade i diplomacije su mnogo veće i s te strane je poduzeto i najviše aktivnosti na međunarodnom planu. Cijenim zauzetost predsjednika Milanovića za hrvatsku ravnopravnost u BiH ali osobno, ali i kao član Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, nisam sklon sankcioniranju Finske i Švedske ako zatraže prijem u NATO.” /citat iz hrvatskih medija/

MILANOVIĆ ŽESTOKO IZVRIJEĐAO PREDSJEDNIKA BIH ŽELJKA KOMŠIĆA: “Bio sam Komšićev jaran, kada sam vidio da je džepar I lopov – doviđenja!” /citat hrvatskih medija/

Sveti Oče Papa Franjo, kao Božijem izaslaniku na ovoj našoj planeti, priznajem Vam da jedino Vama vjerujem, zato pomagajte!

Ovi hrvatski vlastodršci, nekadašnji “crvenokošuljaši”, danas sa skrivenom partijskom knjižicom od našeg najvećeg cijenjenog I poštovanog Hrvata, druga Tita, postali su veliki nevjernici I izludjele protuhe, zauzimaju I prve redove na misama Bogusluženja po našim katedralama.

Očito im je vlast udarila u njihove zapušene moždane vijuge, te se još uvijek kao sljedbenici svojih predaka sa Blajburški8h poljana ili onih iz njihove, ustaške tvorevine NDH, ili ovdašnji slavljenici “zaslužnih tekovina“ genocidne tvorevine na ovim prostorima tzv. Herceg Bosne, ne mogu nikako pomiriti sa svojom crnom proslošću, sa jadom i bijedom, koje su nanosili svojim susjedima i komšijama širom Balkana.

Nedaju mira ni svojoj prohujaloj “banovini Bosni i Hercegovini“ iz ostavštine tih svojih pradjedova i pokojunog oca nacije Franje Tuđmana.

Valjda poučeni sa akademicima SANU iz njihove susjedne države Srbije sa Dobricom Ćosićem i njihovim ratno- huškaškim i agresorskim memorandumima, a slušajući i podržavajuži i svoje akademike sa Draganom Čovićem i inim njihovim saradnicima, htjeli bi u ova vremena da u našoj suverenoj i jedinoj nam domovini Bosni i Hercegovini, da i dalje stoluje njihova neostvarena ideološka ustaška doktrina iz tih prohujalih vremena.

Očito su sa Dodikovim psihijatrom iz engleskih kazamata, u ovome vremenu, ostali i oni bez svoga savjetnika, doktora i nužne psihijatrijske terapije, kao i Draganov blizanac, koji se sada tako javno i intezivno brine o tim hrvatskim inetresima.

Svi zajedno su izludili do krajnjih granica svoga umnog i nemoralnog nivoa razmišljanja, kao kriminalci i lopovi u zajedničkoj harangi tih lopova, nastupaju i urliču i domaćoj javnosti i međunarodnim faktorima, da drže “lopove“ u našoj Bosni i Hercegovini.

Navodno se prema pripovjedi njihovog predsjednika Hrvatske , suludog i licemjernog Zorana Milanovića, ovdje vrši zulum nad Hrvatima.

Jadni li ti njihovi Hrvati, ali da javnost zna da su to HDZ-ovci sa njihovim čelnikom Draganom Čovićem, koji su pokušali poslije Dejtona u ovome gradu njihovom “stolnome“ Mostaru da likvidiraju i moju, još uvijek živu malenkost Milana, mostarskog Sarajliju, kao izabranog vijećnika, istina iz reda Bosanskih Srba, te prvog predsjedavajućeg Gradskog vijeća ovoga grada.

Upravo ti isti “zulumćari“ iz redova HDZ-a, protjerali sui sve Srbe iz mostarskih firmi, Aluminij i Soko, te Aleksu Šantića iz mostarske gimnazija i učinili su brojna nedjela , od progona, ubistava, zatvora do silne pljačke naše materijalne imovine.

Nažalost, nije još došlo vrijeme da svi oni, ti naši “vrli“ susjedi skinu sa sebe crne zastore i isture bijele čaršafe na svoje prozore, kako bi nam dali do znanja i njihovog pokajanja, za sva učinjena nedjela prema građanima ove zemlje, nehrvatima.

Kao takvi “zaslužni“ Hrvati, upravo najviše i udaraju na svoga Hrvata Željku Komšića, koji je za njih nedostižni svetac sa nebesa, uzoriti čovjek i patriota oven am domovine, njen zlatni ljiljan i dokazani borac u agresiji ovih svojih susjeda i veliko srpskih nacionalista,ka oi oličenje dobroga čovjeka po riječima poštovanog Oca Pape Franje, prilikom nedavne posjete Vatikanu.

Niste li se svi vi nedolični veliko hrvatski nacionalisti i psihopate, sa vašim vlastodršcima, zaista i istinski uvukli u stražnjicu svoga akademika Dragana Čovića, kao što to čini i veliko srpski guslar i švercer sa beogradskih ulica, Milorad Dodik, braneći na taj način interese vas Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Međutim, po svoj prilici ta dvojica “ubitačnih blizanaca“ guslar i orguljaš, Milorad i Dragan imaju svoje “darodaljke“ i brojne čuvare njihovih stražnjica, kako od svojih fotelja ne bi zaradili hemoroide?

Mi građani, ove nam jedine naše domovine Bosne i Hercegovine , ponosne i prkosne nećemo vam dati da činite što ste naumili, a građani će i dalje birati svoga autentičnog prestavnika svih njenih građana u najviše organe vlasti, pa tako i našeg Željka Komšića, uz Papinu i Božiju pomoć, za jednoga našega Predsjednika države.

Svi vi povucite te svoje otrovne nacionalističke pipke, bilo da su sa Blajburških polja ili Ravnogordskih gora, ili sa Pantovčaka i Dedinja ili iz mostarskih Bara i Laktaša.

Urazumite se.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.