20 godina od osnivanja Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru

a Akademiji je istaknuto da je 20 godina od dana kad je grupa intelektualaca predvođena rahmetli akademikom muftijom Muamerom Zurkorlićem odlučila da ovaj dio naše zemlje krene putem znanja, obrazovanja i izvrsnosti.
F2B8828C-462B-4998-96A9-F69AE8C86D49
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Svečanom akademijom i dodjelom diploma svršenim studentima osnovnih i master studija jučer, 04. 05. 2022. godine obilježen je Dan Univerziteta i 20 godina od osnivanja.

Svečanoj akademiji prisustvovale su visoke zvanice, predstavnici kabineta predsjednika R. Srbije, predstavnici Vlade i ministarstava R. Srbije, predstavnici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, predstavnici ambasada, akademici, predstavnici obrazovnih institucija iz zemlje i zemalja u regionu, predstavnici gradova i opština, predstavnici političkog, javnog i kulturnog života.

Na Akademiji je istaknuto da je 20 godina od dana kad je grupa intelektualaca predvođena rahmetli akademikom muftijom Muamerom Zurkorlićem odlučila da ovaj dio naše zemlje krene putem znanja, obrazovanja i izvrsnosti.

Na Svečanoj akademiji je proučena Fatiha i pogledana biografija u čast, rahmetli akademika muftije, Muamera Zukorlića, osnivača Univerziteta u Novom Pazaru.

Prisutnima se obratio rektor, prof. dr Suad Bećirović, koji je u svom obraćanju čestitao diplomantima i istakao da je cilj ovog univerziteta kvalitetan ambijent, od materijalne opremljenosti do kvalitetnih profesora i da studenti mogu usavršiti svoja znanja i vještine u šta se možemo uvjeriti svakog dana kada studenti postižu vrhunske rezultate na različitim poljima.

Prisutnima su se obratili ispred Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, državni sekretar prof. dr Ivica Radović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija dr Mevlud ef. Dudić, akademik Refik Šećibović i predsjednica Studentskog parlamenta, Nikolina Milunović, kao i predsjednica Univerziteta prof. dr Elma Elfić Zukorlić, koja je u svom obraćanju uputila čestitke svršenicima osnovnih i master studija, te istakla da su oni rasadnik i nukleus ovog društva od kojih zavisi budućnost.

Uručene su zahvalnice zaposlenima za 20 godina rada na Univerzitetu koji su svoj radni vijek proveli na Univerzitetu od osnivanja, kao i zaposlenim koji na Univerzitetu rade 10 godina.

Nakon obraćanja rukovodioci Departmana uručili su diplome svršenim studentima osnovnih i master studija.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.