Lažni svjedoci – U Hagu jednu a u Sarajevu drugu priču

Pravda izgleda postoji samo za neke druge!
DA365CA2-F4AB-4685-88E7-A3559F06A56E
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Da li je problem tražiti pravdu? Da li je pravda dostupna za sve nas podjednako?

Pravdu za ubijenu braću, sestre, familiju?!

Pravdu za borbu u kojoj nismo imali nikakvu šansu za opstanak, niti pomoć!?

Pravdu za sedam godina procesa u kojem je izneseno preko hiljadu dokumenata, a u kojima NEMA NITI JEDAN u kojem se naređuje bilo šta osim poštovanja svih ženevskih, ljudskih i vjerskih propisa!?
Pravdu za slušanje lažnih svjedočenja svjedoka koje Sud BiH naziva “visokopozicionirani oficiri Armije RBiH” na čemu se ovaj proces temelji, a koji su u svojim svjedočenjima u Hagu govorili nešto sasvim različito!?

Pravdu za proces u kojem Tužilaštvo mijenja, i to na kraju postupka (!!!) karakter rata, izbacujući iz optužnice da je rat u Bosni i Hercegovini bio međunarodni sukob. Pravdu za proces u kojem nema niti jednog dokaza da su upravo ti visokopozicionirani oficiri bilo šta učinili, bilo koga izvijestili i da tek više od dvadeset godina kasnije govore nešto što nikada do tada nisu rekli!?

Ponosan sam na ono što je moj otac rekao u svojim ličnim obraćanjima Sudu, kada je iskazao žaljenje i suosjećanje sa porodicama onih koji su izgubili svoje najbliže. I naša je porodica doživjela gubitak najbližih, ali krivci za to još uvijek nisu, a vjerovatno nikada ni neće biti kažnjeni, jer pravda izgleda postoji samo za neke druge!

Ja jesam lično pogođen ovim šta se dešava, ali ko god misli da nije, i da se njega ovo ne tiče, neka razmisli šta nam se svima može dogoditi, pa samo neka ne kaže da nije znao, ili da nije bio svjestan…

Ja neću odustati od borbe za pravdu, i tražit ću sve mogućnosti i međunarodne sudove, i sve što se može, a na tom putu tražim samo da konačno svi otvorimo oči, postanemo svjesni šta se oko nas događa i da konačno shvatimo da nam se svima omča oko vrata steže, polako ali sigurno.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.