Da nam živi, živi jad

TV duele ne prihvata ali svađe sa kamerom, to može svakog dana. Pa vi vidite dokle je to otišlo.
Peščanik
Peščanik
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Pošto je vlast naizgled naprasno obustavila svoju desetogodišnju svađu sa opozicijom, svađa se prenerazila. Gde sad da ide, koga da sad zavađa? Ali se onda dosetila i preselila među one koji nisu vlast i one koji neće ni biti vlast.

Prvo se posvađala opozicija. Eto, da ste prihvatili da mi predložimo predsedničkog kandidata on bi bolje izgubio nego kandidat koga ste vi predložili.

Zatim se posvađala dinastija. Kakav je to način da se princ odrekne nepostojećeg prestola ne poštujući postojeći protokol.

Svađa je već počela da se hvata za glavu. Kakvi su ovo amateri, zvoni mi u glavi ko premijerki u tehničkom mandatu. Moraću da se vratim u svoje prvobitno stanište.

Tako je krenula svađa između vlasti i vlasti. Advokat optuženih za trgovinu narkoticima i trgovinu uticajem je prozvao ministra vojske da je bio nevaljao dok je bio ministar policije (ne nevaljao zbog stvari za koje ga i mi prozivamo) a onda je ministar njega optužio da je nevaljao jer je u sukobu interesa (branilac a u funkciji da bira i razrešava sudije) pa je ovaj prvi optužio ovog drugog da pljuje u tanjir iz kojeg jede ili tako nekako.

Za to vreme prva svađalica Srbije tihuje ko da je i dalje Uskrs bože mi oprosti. Jedva da je odgovorio američkom senatoru – jesam ti obećao izvršenje za 60 dana, ali nečeg drugog, ne sankcija, samo neću da kažem čega da ne izmalerišem, znaš i sam kakav je Marfijev zakon a ja se sad striktno pridržavam zakona i Ustava.

Da stvar bude gora po svađu, prva svađalica Srbije je na sedam dana odložila čak i televizijsku svađu a znamo da njih ne propušta. TV duele ne prihvata ali svađe sa kamerom, to može svakog dana. Pa vi vidite dokle je to otišlo.

A otišlo je dotle da je prva svađalica Srbije skoro pa skrušeno zamolio da ljudi uvide koliko se vlast svakodnevno bori da sačuva standard i da „ne primete šta se dešava“. Da, ne samo da izbegava svađu (svađa već traži ono njegovo konopče i njegov luster) nego i najzad govori istinu – vlast se vaistinu trudi da ne primetimo šta se dešava.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.