Usame nastavio Muftijinu tradiciju – Na Bajram sa fesom

Želio bih da Bošnjaci muslimani jedni druge više poštuju i cijene, da jedni drugima halale ako je imalo dunjalučkih razmirica, da se ujedinimo oko korisnih, važnih, strateški bitnih stvari.
Usame nastavio Muftijinu tradiciju – Na Bajram sa fesom_626fdad1c8f2c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Muslimani obilježavaju svoj najveći blagdan ramazanski Bajram. Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić nastavio je tradiciju svog baba rhm. muftije Muamera Zukorlića i na bajramskoj svečanosti pojavio se sa fesom na glavi.

“Prvi Bajram meni i mojoj porodici bez rahmetli baba a istovremeno prvi Bajram našem narodu bez svog lidera, vlikana našeg vremena rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića. Koliko smo radosni što je došao Bajram toliko smo još pod utiscima. Iako je pola godine od njegovog preseljenja još nismo u potpunosti došli sebi naročito u posljednje vrijeme nakon što imamo nove informacije vezano za okolnosti oko njegoe smrti. Sa svim tim ušli smo u ovaj blagdan, u ovaj mubarek dan. S jedne strane radujemo se što obilježavamo ovaj muslimanski mubarek dan ali istovremeno s tugom u srcu i sa željom da znamo istinu pod kojim okolnostima je preselio rahmetli akademik muftija Zukorlić.

Ekshumacija bi trebalo da bude jako brzo, prema nezvaničnim informacijama koje imamo od republičkog Tužilaštva. I emotivno i psihički pripremamo se za taj nimalo lahk čin. Vrlo bolno i emotivno je to kroz šta ćemo da prođemo. Želio bih da Bošnjaci muslimani jedni druge više poštuju i cijene, da jedni drugima halale ako je imalo dunjalučkih razmirica, da se ujedinimo oko korisnih, važnih, strateški bitnih stvari, da imamo neke stvari gdje svi mi muslimani u ovoj regiji i državi oko kojih imamo konsenzus, oko kojih se slažemo i nepravimo kompromis. Želim Bošnjacima pravdu i pomirenje i želim jedinstvo našeg naroda.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.