Sedam hafiza na Bajramskoj svečanosti

Impozantan trenutak, a Allah, dž.š. je dao da i broj bude simboličan s obzirom na to da se kroz Kur'an spominje broj sedam.
Jerebičanin: Škola Kur’ana ima posebno mjesto u mom srcu_626fdacb8e16b.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Gosti Ramazanskog programa Sandžak televizije bili su hafiz Irfan Malić, direktor Škole Kur’ana Časnog i hafiz Sabahudin Jerebičanin.

Hafiz Irfan Malić istakao je da su teravije u IC Gazilar i sedam hafiza na Bajramskoj svečanosti poseban detalj i na neki način pečat ovog Ramazana.

“Hafizi i hifz ukras su ovog Ramazana. I muftija je jutros spomenuo važnost hafiza i hifza. Sedam naših hafiza jutros je učilo po odlomak iz Kur’ana. Impozantan trenutak, a Allah, dž.š. je dao da i broj bude simboličan s obzirom na to da se kroz Kur’an spominje broj sedam. Svojim učenjem su uveličali svečanost koja je ionako bila posebna od učenja hafiza do učenja softi.”

Sabahudin ef. Jerebičanin, hafiz s diplomom Kurra hafiza, jedan od hafiza tokom svih teravija u Islamskom centru Gazilar i jedan među sedmoricom hafiza na centralnoj Bajramkoj svečanosti u Arap džamiji gdje je i imam. Gostujući u Bajramskom program ističe veliku ulogu i značaj Škole Kur’ana Časnog.

“Škola Kur’ana ima veliki utjecaj u samom učenju hifza. Kada se osnivala bio sam od prvih učenika tako da prije nego sam otišao u Medinu naučio sam skoro polovinu Kur’ana ispred sadašnjeg muftije sandžačkog i direktora Škole Kur’ana. Moji počeci usko se vežu za Školu Kur’ana. Čak kad se osnovala, muftija rahmetli Muamer Zukorlić iako sam tad bio mlad i tek završio Medresu, dao mi je priliku zajedno sa Nedžadom ef. Hasanovićem.

Škola Kur’ana ima posebno mjesto u mom srcu i uvijek će imati.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.