Opet i trajno za našeg Željka Komšića 

Kolika je ironija života i bruka za hrvatski narod i državu Hrvatsku, kada njihov predsjednik insistira na zabrani saborskim zastupnicima da daju svoj glas Finskoj i Švedskoj za njihov ulazak u NATO savez, dok se ne udovolji Draganu Čoviću i njegovom prijedlogu izbornoga zakona u BiH.
Ilustracija: Eunho Lee
Ilustracija: Eunho Lee
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Mnogima je to možda teško razumjeti i shvatiti značaj uloge Željka Komšića u formiranju našeg Predsjedništva, uopšte naše vlasti na svim nivoima.

Možda to mi građani ovoga hercegovačkog ili mostarskog regiona, ponajbolje razumijemo, sve radi dugogodišnje „nacionalističke čizme čimbenika HDZ-a i njihove ideologije diskriminacije, majorizacije, uzurpacije, kriminala i cjelovitog licemjerstva”.

Perfidni i lukavi „samozvani akademik” čelnik HDZ-a Dragan Čović, veoma lucidno, prikriveno i permanentno širi laž i glasine na sve strane, kao i međunarodnim faktorima, o tobožnjoj ugroženosti ovih njegovih Hrvata i to dijela u ovoj regiji, gdje su kadrovi HDZ-a svojim agresorskim metodama okupirali i materijalna dobra i svu vlast.

Kao istinski „grobar“ ovih Hrvata, zanemaruje i sve Hrvate iz srednje Bosne i Sarajeva, te uz pomoć svoje zaražene nacionalističke družine i tzv HNS (hrvatskog nacionalističkog sabora) teroriše i sve domaće i međunarodne faktore sa lažnom doktrinom njihovog Gebelsa ili pokojnog Oca nacije Franje Tuđmana, koji im je ostavio u nasljedstvo ovu ubitačnu nacionalističku ideologiju, sa fabrikama laži za proizvodnju i primjenu tobožnje „istine”.

Očigledno je i svakodnevno jasno i glasno histerično „urlikanje” iz lijepe njihove Hrvatske, sa suludim predsjednikom Zoranom Milanovićem i inim njihovim „evropejcima” tipa gospođe Zovko i sličnih, o njihovom lažnome dojmu poimanja ugroženih Hrvata u Mostaru i Hercegovini, koji svakodnevno „kriče” držite lopove, jer su i neposredni lopovi.

Diskriminacija, segregacija i mržnja prema Bošnjacima - Stranica 64 -  BosanskeHistorije.com

Svakako im je u pomoć priskočio veliko srpski ekstremni nacionalizam i njihovi idioti iz „srpskoga sveta”, podržavajući na svoj način interese svojih zajedničkih genocidnih tvorevina, fantazirajuće Herceg Bosne i Republike srpske, sa trusnih njihovih temelja lobanja i kostiju nevinih žrtava, uglavnom Bošnjaka, koje su uništavali u njihovoj agresiji, po scenariju ideologa Tuđmana i Miloševića.

Ovoj opakoj družini, na našim evropskim prostorima, evo se pridružio i njihov mentor i psihopata sa istoka, tovarišč Putin, koji na sličan njihov način ruši i ubija nevine žrtve Ukrajine.

U ispomoći su mu i naši domaći „rusofili” i naši domaći dušmani, kao i neki evropski dešnjaci ili veliko nacionalistički elementi od Orbana, Janše, Milanovića, Vučića, Dodika, Čovića, Vulina i drugih.

Žalosno je i totalno nakaradno, da se poradi svoje fotelje koju bi htio na silu da zausme i usvoji Dragan Čović, u Predsjedništvu BiH kao član hrvatskoga korpusa, kao da gospodin Željko Komšić isto tako po svojoj nacionalnoj pripadnosti i nije rođeni Hrvat.

Takvim odnosom i postupcima i drugih hrvatskih institucija, čak do hrvatskog Sabora i predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića, koji su jednostavno svi izludili i poćinju svakodnevno „buncati” i plasirati lažne nacionalističke tirade o tobožnjoj ugroženosti Hrvata u BiH.

Neće da istaknu i priznaju da je u pitanju fotelja za Dragana Čovića, ovoga njihovog moćnika, koji je bio u mogućnosti mijenjati i tok rijeke Radobolje, radi svoje na kriminalu stečene vile u mostarskim Barama.

KLUPKO SE ODMOTAVA: Kako su Dragan Čović i njegova porodica stekli  milionsku imovinu - Glas Istine

Kolika je ironija života i bruka za hrvatski narod i državu Hrvatsku, kada njihov predsjednik insistira na zabrani saborskim zastupnicima da daju svoj glas Finskoj i Švedskoj za njihov ulazak u NATO savez, dok se ne udovolji Draganu Čoviću i njegovom prijedlogu izbornoga zakona u BiH.

Svakako, da su ovo gluposti najvećega nivoa vlasti u Hrvata, zato nas i ne čudi njihova ustaška ideologija, nasrtaji, ubistva, kriminal i pljačka naših prostora i naših ljudskih prava.

Upravo, potrebno je znati široj našoj javnosti kao i međunarodnoj zajednici, zašto je nama sa ovih prostora represije, diskriminacije i majorizacije od nacionalističke vlastri HDZ-a, zašto nam toliko važan i bitan izbor upravo Hrvata Željka Komšića na funkciju Predsjedništva?

Tko je Željko Komšić, crvena krpa za Hrvate u BiH - tportal

Zašto bi naši građani sjekli tu granu na kojoj su svi naši plodovi i naš stameni patriota i borac u ratu i miru, za našu jedinu domovinu i državu Bosnu i Hercegovinu, gospodin Željko Komšić.

Nužno je uvažavati i činjenice da ga biraju građani ove nam domovine, a ne i Hrvati ili Bošnjaci ili Srbi ili ostali.

Želja nam je stvoriti istinsku demokratsku i pravnu građansku državu, sa svim definisanim ljudskim pravima za svakoga, ali ne nikakvi niti Hrvati, niti Srbi, niti Bošnjaci niti ostali.

Neka se oni tako deklarišu u svojim bogomoljkama, da li crkvama, katedralama u džamijama ili sinagogama ili bilo gdje, neka služe i poštuju svoga Boga/ Allaha i svoju religiju i vjeru.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.