Bajram

Bajram je, prijatelju moj, da danas pretvoriš sav jučerašnji ibadet u izvanredni ahlak, u istinsku vrijednost i uzvišeno načelo.
Dilip Nath
Dilip Nath
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Bajram je, prijatelju moj, osmijeh koji crtaš svojim kistom na stranicama svoga lica, smirenost koja ispunjava odaje tvoga srca, nada koju širiš prostranstvima svoje duše, mirisne riječi koje šalješ i rodna kiša po pustinji ljudskih duša.

Bajram je, prijatelju moj, poslati sreću u pretinac boli, pa da je slomi iznutra, i da uliješ radost u neplodnu zemlju, pa da izraste cvijeće raznih boja.

Bajram je, prijatelju moj, da mobiliziraš svoj post i namaz da bdiju na granicama tvoga ponašanja, i da pošalješ vojske svoje pobožnosti na periferije svojih postupaka.

Bajram je, prijatelju moj, da danas pretvoriš sav jučerašnji ibadet u izvanredni ahlak, u istinsku vrijednost i uzvišeno načelo.

Bajram je, prijatelju moj, da post osvijetli i učini vidljivim najbolje vrijednosti skrivene među brdima tvoje duše, a da se himne zikra koje si izgovarao tokom ramazana, pretvore u primjerni moral kojim se krećeš među ljudima.

Bajram je, prijatelju moj, izvući osmijeh iz kandži namrštenosti i donijeti radost na lica koja i ne poznaješ.

Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.