Tandir napustio Stranku pravde i pomirenja

Nisam se prethodnih mjeseci javno oglašavao u vezi situacije u stranci nadajući se da je moguće postići dogovor struja unutar SPP.
Tandir – Ako u Novom Pazaru imamo 70- 80% Bošnjaka, želimo toliku zastupljenost u policiji i sudstvu_6196628a2ceeb.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Samir Tandir, potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja se oglasio na profilima svojih socijalnih mreža saopštenjem za javnost u kojem je obavijestio javnost da je napustio Stranku pravde i pomirenja, jer se ne slaže sa politikom liste Muftijin amanet.

“Poštovani prijatelji, nisam se prethodnih mjeseci javno oglašavao u vezi situacije u stranci nadajući se da je moguće postići dogovor struja unutar SPP, da je moguće spriječiti raskol u stranci i da je to najveći amanet koji imamo prema rahmetli predsjedniku akademiku Muameru Zukorliću. Nažalost, odlukom predsjedništva koja je dostavljena predhodne noći u kasnim večernjim satima da se bez argumentiranog objašnjenja raspuste odbori Prijepolje, Novi Pazar i organizacija Ženske mreže, to više nije moguće.

Čistke sjevernokorejskog tipa i obračuni sa neistomišljenicima na ovakav način u 21. vjeku je nešto što nikako ne mogu podržati i to nije politika SPP koju smo kreirali i sprovodili prethodnih godina. Ako u sopstvenim redovima ne možemo naći snage za konsenzus kako druge možemo pozivati na pomirenje?

Očigledno je da se SPP udaljava od politike i stavova koje smo kreirali u prethodnom periodu i te nove zaokrete ne mogu da podržim, jer ih ne vidim kao deo autentične muftijine politike. Iz tog razloga podnosim neopozivu ostavku na sve funkcije u Stranci pravde i pomirenja. O svom daljem angažmanu obavjestiću javnost kad za to bude vrijeme.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.