Predsjedništvo imenovalo koordinaciona tijela za Novi Pazar, Prijepolje i Žensku mrežu

Predsjedništvo se zahvalilo dosadašnjim rukovodstvima GO SPP Novi Pazar, OO SPP Prijepolje i Ženske mreže na dosadašnjem angažmanu.
Predsjedništvo imenovalo koordinaciona tijela za Novi Pazar, Prijepolje i Žensku mrežu_626e98581cb68.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Na sjednici Predsjedništva održanoj 29. aprila 2022. godine u centrali Stranke pravde i pomirenja u Novom Pazaru izvršena je analiza izbornih rezultata proteklih parlamentarnih izbora.

Članovi Predsjedništva su izrazili zadovoljstvo zbog značajno uvećanog izbornog rezultata, na skoro 36.000 glasova i na odličnom izbornom rezultatu, naročito u Sjenici, na bošnjačkim mjestima u Novom Pazaru, Tutinu, Priboju, Novoj Varoši, Bujanovcu, Beogradu, Vojvodini, Sarajevu i dijaspori.

Zbog lošeg izbornog rezultata u Prijepolju, Predsjedništvo raspušta Opštinski odbor SPP u Prijepolju i imenuje koordinacioni tim na čelu sa prof. Rejhanom Kurtovićem koji će imenovati povjereništvo stranke u toj opštini do 15. maja 2022.

Zbog neučestvovanja u izbornoj kampanji od strane predsjednika Gradskog odbora SPP Novi Pazar, i predsjednice Ženske mreže, Predsjedništvo je donijelo odluku o raspuštanju istih i imenovanju koordinacionog tijela.

Formirano je koordinaciono tijelo za grad Novi Pazar na čelu sa gospodinom Edinom Đerlekom sa zadatkom da formira povjereništvo do 15. Maja 2022. godine i koordinaciono tijelo koje će voditi Žensku mrežu do izbora u tom organu na čelu sa profesoricom prof. Misalom Pramenković.

Predsjedništvo se zahvalilo dosadašnjim rukovodstvima GO SPP Novi Pazar, OO SPP Prijepolje i Ženske mreže na dosadašnjem angažmanu.

Predsjendištvo je donijelo odluku o raspisivanju izbora za Glavni odbor, Predsjendištvo i predsjednika stranke.

Sekreterijat SPP-a

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.