Muftija Dudić na iftaru sa gradonačelnikom Novog Sada

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Zamolio bih vjernike, imame, džematlije da tamo gdje živi ijedan musliman on mora biti koristan član zajednice i toliko su naši koliko čine dobra drugim ljudima.
Muftija Dudić na iftaru sa gradonačelnikom Novog Sada_626c8f0e2594b.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Pod pokroviteljstvom predsjednika Mešihata IZ u Srbiji muftije dr. Mevlud ef. Dudić organizovan je iftar s gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem sa saradnicima uz prisustvo muftija beogradskog i novosadskog muftijstva, imama ovog područja i brojnih džematlija.

Ovo je pokazatelj, kako je naglašeno, da se ide dalje u izgradnji međusobnih odnosa, uvažavanja i poštivanja kako bi se gradile što jače i stabilnije zajednice.
Nedžad ef. Hasanović ističe da je novosadsko muftijstva organiziralo tri velika iftar što je velika čast i zadovoljstvo.

-Ovo je dokaz plodotvorne saradnje između Grada i Novog Pazara. Tri parking mjesta Grad je obezbijedio ispred Muftijstva i nadam se da će se ostali zahtjevi i razgovori uskoro ostvariti, kaže muftija Hasanović.
Muftija dr Dudić ističe susretljivost gradonačelnika naglašavajući da je prvi čovjek Novog Sada ovdje s pripadnicima islama, svojim građanima.

-Smatram da je značajno imati ovaj vid saradnje. Zahvalan sam da ste došli u ime svojih vjernika da podijelimo najodabranije trenutke iftara. Zamolio bih vjernike, imame, džematlije da tamo gdje živi ijedan musliman on mora biti koristan član zajednice i toliko su naši koliko čine dobra drugim ljudima, kaže između ostalog muftija Dudić ističući susretljivost gradonačelnika koji je otvoren za svaki vid saradnje i sve što je u skladu sa zakonom i mogućnostima.

-Muslimani nikada neće biti temetilački faktor a IZ zaslužuje da ima svoj veliki centar pored puta. Ovo je prilika da krenemo u proceduru traženja zemljišta i realizacije projekata na tom planu. Želim da se ova zajednica ponosi svojim muslimanima.

Gradonačelnik porucuje da red nalaže a srce kaže veliko hvala Muftiji.
-Gledat ćemo da kao Grad jednako sve građane tretiramo i da svi imaju iste mogućnosti bez obzira na vjeroispovijest. Gledamo da bude mira a ne rata, djeca nam zajedno idu u školu. Nema boljeg jačanja prijateljstva od razumijevanja. Veliko hvala za poziv da budemo zajedno, hvala muftiji i saradnicima za sve napore da suživot bude što bolji ne samo na ovom području već i u Sandžaku i onome što ste uradili s predsjednikom države. Vjerujem da će buduće generacije cijeniti sve što ste uradili i imali ste hrabrost da pomognete i državi u svim nastojanjima za što boljim zajedničkom životom.

Muftija Dudić gradonačelniku je uručio prigodno umetničko djelo, a dovu na kraju proučio je beogradski muftija Rešad ef. Plojović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.