Halali Muftija

Sada kada nema tvoje gordosti, jasne vizije te jake linije u odlukama u odnosu prema ideji i realizaciji, vidimo kako ti je bilo teško raditi sa svima nama.
HALALI MUFTIJA_626d3dceab7e8.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Sada mi je jasno zašto si držao svoj gard onako visoko. Često nedostupan, uzdigao si se iz blata koji te okružuje. Jasno mi je sada i kako ti je teško bilo raditi i graditi sa nama svima, ovakvima. Teško je bilo graditi sa prijateljima, a neprijateljima. Od običnih i ispod prosjeka ljudi pravio si velike ljude.

Morao si samo sebe slušati ne bi li nešto postigao jer drugi bi te definitivno povukli na dno. Gurao si jako od uspjeha prema uspjehu, a mi se kitili time.

Bio si veoma jak promotor istine.

Kada istina ne dobija na broju onda je problem u promotorima, nije u istini. Istina je nepromjenljivo stanje.

Bio si izvan prosjeka i to ti pojedini nikada nisu oprostili, ali i nikada uspjeli dotaći. Mogli su ti se diviti javno i tajno.

Sada kada nema tvoje gordosti, jasne vizije te jake linije u odlukama u odnosu prema ideji i realizaciji, vidimo kako ti je bilo teško raditi sa svima nama.

Vidimo kako ti je bilo teško sa tvojom familijom,

Vidimo kako ti je bilo teško sa tvojim prijateljima,

Vidimo kako ti je bilo teško sa tvojim saradnicima.

A siguran sam – najlakše ti je bilo sa neprijateljima.

U ovim mubarek noćima dovim Allahu za tebe da te primi u okrilje Svoje i nagradi Džennetom. Da ti oprosti i smiluje se. Bio si pravo oličenje sandžačkog gazije bez kojih ovaj narod teško da bi preživio kroz historiju.

Zahvalan sam Allahu što nam nerijetko podari pojedince koji obnove vjeru u nas same, tj Bošnjake.

U tebi smo jako često vidjeli najbolju verziju sebe u današnjem vremenu. I zbog toga te je većina iskreno voljela i podržavala. Na tvoje greške bili tolerantni, jer duboko svjesni da smo bili na tvom mjestu da bi daleko više griješili.

Tvoje uspjehe smo pripisivali svima nama, a tvoje greške ostavljali samo tebi. Toga svjestan, uvijek si bio lokomotiva, vukao naprijed, duboko ubijeđen u svoju vjeru i svrhu na ovom svijetu.

Neka ti je vječni rahmet moj Muftija. Halali na Sudnjem danu što te nismo više razumjeli i jače podržali i olakšali.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.