Zorana Mihajlović se još nije preselila u Novi Pazar

Nisam zadovoljna, sačekaću da se završe izbori 3. aprila, nakon toga ću doći ovde, biću u Novom Pazaru, živećemo ovde neko vreme i obilazićemo sve vreme.
Uprkos predizbornom obećanju, Zorana Mihajlović se još nije preselila u Novi Pazar_626aa3d50369c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Ministarka Zorana Mihajlović, nezadovoljna dinamikom radova na gasovodu kroz Novi Pazar, najavila je tokom kampanje da će se posle izbora preseliti u ovaj grad kako bi nadzirala njegovu gradnju.

Međutim, to još uvek nije desilo, objavio je danas radio “Sto plus”.

Ona je, prilikom posete Novom Pazaru, tokom koje je započeta izgradnja toplane na biomasu, obišla i trasu razvodnog gasovoda Aleksandrovac – Tutin, koja prolazi kroz ovaj grad gde je, kako je rekla, zatekla nekoliko radnika, bez nadzornog organa.

Zaista sam razočarana što nikog nema na gradilištu, što za sve ove godine, od 2011, govorimo o 10 odsto fizičke realizacije ovog gasovoda. Nisam zadovoljna, sačekaću da se završe izbori 3. aprila, nakon toga ću doći ovde, biću u Novom Pazaru, živećemo ovde neko vreme i obilazićemo sve vreme, svaku tačku gasovoda, dok ona ne bude bila gotova“, obećala je Mihajlović 28. februara.

Na pitanje radija “Sto plus” da li će Mihajlović ispuniti obećanje i kada će ponovo obići radove, iz pres službe Ministarstva rudarstva i energetike odgovorili su da će “nastaviti da prati radove na ovom projektu i u narednom periodu, u cilju njegove što efikasnije realizacije”.

Od obilaska gradilišta i posete potpredsednice Vlade Novom Pazaru prošlo je 50 dana tokom kojih je raščišćeno oko 30 kilometara terena na trasi gasovoda, izvršeno zavarivanje 20 kilometara cevi, dopremljeno na trasu više od 27,5 kilometara cevi i pripremljeno još više od 10,5 kilometara trase za izvođenje radova“, naveli su iz tog Ministarstva.

Dodali su da je, poređenja radi, u trenutku obilaska gradilišta bilo zavareno 12,5 kilometara cevi, a na trasu dopremljeno 10,3 kilometra cevi.

Mihajlović je tokom posete Novom Pazaru podsetila da je razvodni gasovod Aleksandrovac – Kopaonik – Novi Pazar – Tutin dug 123 kilometara i da je vredan 52 miliona evra za šta je država Srbija dala garancije.

Prvi sporazum o njegovoj izgradnji potpisan je još 2011. godine, a investitor “Srbijagas” je 2015. godine podigao kredit za radove.

Napraviću paralelu, država je 1. januara 2020. godine završila Balkanski tok, dužine 400 kilometara, za dve godine. A ovde imamo investitora, javno preduzeće koje državu posmatra kao kasicu prasicu“, rekla je Mihajlović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.