Izložba modnih kreacija i crteža

Kroz odeću neverbalno komuniciraju sa svojom okolinom i stvaralac i nosilac modela.
Sutra izložba modnih kreacija i crteža_626b1fa52d622.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Danas će u novopazarskoj galeriji biti otvorena izložba modnih kreacija i crteža Binase Redžepagić pod nazivnom ’’Modna poetika – omaž Pitu Mondrijanu’’ gde će biti predstavljene haljine inspirisane radovima velikog holandskog slikara koji je nadahnuo mnoge slikare i dizajnere širom sveta, ali i crteži i skice koji su služili kao osnova.

Binasa Redžepagić rođena je u Novom Pazaru 1986. godine.  Završila je osnovne studije na Internacionalniom univerzitetu, odsek dizajn i modna kreacija, u klasi prof. Jasmine Pantelić. Učestvovala na nekoliko grupnih izložbi i salona u Novom Pazaru. Radi kao industrijski dizajner petnaest godina. Imala je nekoliko modnih revija, sa firmom i samostalno. Radi u tekstilnoj firmi „Maxers“ kao glavni kreator džinsa. Pored primarnog posla radila je za strane kompanije tekstila iz Rusije, Hrvatske, Grčke.

“Prikazani modeli nisu samo puko praćenje modnog trenda, oni su dokaz da osim utilitarne odeća može imati i visoku umetničku vrednost.  Kroz odeću neverbalno komuniciraju sa svojom okolinom i stvaralac i nosilac modela. Mislim da nam kroz svoj rad Binasa šalje poruku o važnosti odolevanja standardizaciji i težnji ka izražavanju individualnosti u svim sferama života.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.