Drugo poluvrijeme Dragana Čovića. 

Da li to mi građani ove nam Bosne i Hercegovine svjesno i razumno, sa našim unutrašnjim ”putinovcima” prizivamo i dolazak na naše prostore njihovih ubojitih nuklearnih projektila i stvaranje Putinovog Sistema vlasti?
Pixabay
Pixabay
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Za sada u prvom poluvremenu, racimo da je neriješeno, ali nas interesuje šta nam to donosi drugo poluvrijeme, koje najavljuje ovaj silnik i čimbenik ortodoksnog nacionalističkog hrvatskoga roda, koji kaže Dragan Čović: NAŠ PRIJEDLOG IZMJENA IZBORNOG ZAKONA JE SAMO PRVO POLUVRIJEME

Kao živi svjedok i žrtva događanja na ovim našim hercegovačkim ili mostarskim prostorima, kada je i pitanju ova ekstremna nacionalistička stranka HDZ i njen čelnik, orguljaš i moćnik, Dragan Čović, koji lično može i da mijenja vodotok rijeke Radobolje, poradi svoje vile koju je izgradio, nastojao sam godinama, samo sa istinom ukazati našoj javnosti na lik i nedjela ovoga čimbenika.

Međutim, moram iskreno priznati, da me je u ovome opisu jednostavno i veoma istinski plastično pretekao naš ugledni profesor, sociolog i filozof Esad Bajtal, gostujući u”pressingu”televizije N1, koji je istakao:

“Čović vanjskom čistoćom sakriva nešto prljavo unutra“

Dakle, sve to prljavo unutar djelovanja ovog čelnika HDZ-a Dragana Čovića, nije moglo promaći nama živim svjedocima sa ovih prostora Mostar ai šire Hercegovine, što bi naša javnost trebala i morala već poodavno spoznati.

Prije svega naš ”vilenjak” i samoproglašeni akademik neke hercegovačke akademije, sa svojim  “vrasturačkim blizancem” Miloradom Dodikom, ne samo da su veliki kriminalci i lopovi, po izgledima uzurpiranih vila i stečenih na kriminalni način, u službi tobožnjih nacionalnih interesa naroda svoga roda, dokazi su vjerodostojnosti opisa njihovih nečasnih prohtjeva i nedjela.

Šta je to prljavo u svemu ovome, što bi rekao professor Bajtal, svakako je bilo u aktivnostima našeg sudstva i pravnoga Sistema, sa žaljenjem da je sva kriminalna dokumentacija već odavno isparila iz njihovih arhiva, jer su ovi nacionalistički moćnici imali snage i uticaja u vlasti da to osujete, kako istina za javnost ne bi odavno izašla na vidjelo.

Međutim, nastavkom sa drugim poluvremenom, te neuspjehom realizacija izmjena izbornoga zakona po sadržaju i mjeri i Dragana Čovića i njegovog HDZ-a odnosno HNS-a, što je upravno evidentno, glasno i jasno, bar nama dobrim znancima stanja u Mostaru i njihovih dugogodišnjih nakana, sadržano je i u njihovim predloženim zaključcima.

Naime, neuspjele izmjene izbornoga zakona, svakako je osujetilo i nakanu njihovog ”vaskrisnuća” i njihove genocidne tvorevine Herceg Bosne.

Činjenice ukazuju, da se nisu namjerno uznemirili is vi nemirni nacionalistički duhovi, kako njihovi čelnici u susjednoj Hrvatskoj, te njihovi ”nacionalistički evropejci” koje gospodin Raguž dovodi u Mostar, da pričaju o tobožnjem izbornom zakonu po mjeri i zahtjevu Hrvata.

Istina je, da je i njihov predsjednik ”fol” svih Hrvata, drug Zoran Milanović već izludio i totalno izgubio Kompas svoga uljudnog ponašanja, mješajući ”babe i žabe” kako bi samo ukazao na nužne izmjene izbornoga zakona u njegovoj zamišljnoj i željenoj od NDH, tzv. Banovini Herceg Bosni.

Znajući istinsku činjenicu, da su Franjo Tuđman kao grobar Hrvata u BiH, kao i njegov ”doglavnik” Dragan Čović grobar hercegovačkih Hrvata, upravo kao stratezi i čelnici njihove nacionalističke stranke HDZ-a,činili prljave rabote i diobu ovih Hrvata id io dovodili u status nacionalnih manjina, insistirajući na ovakvom izbornom zakonu.

Našoj javnosti, ako je ovo bilo nepoznato, bilo je dovoljno danas (28.aprila 2022 god.) poslušati intervju uglednog profesora Univerziteta u Sarajevu, sociologa i filozofa, uglednog Bosanko hercegovačkog Hrvata, gospodina Ivu Komšića, koji je sjajno i slikovito pokazao našoj javnosti, zahvaljujući televiziji N1, upravo šta to znači Čovićev prijedlog izmjena izbornoga zakona.

Dosadio je i Bogu i ljudima, ovaj”foteljaš”tzv. Hrvatski akademik i mostarski orguljaš Dragan Čović sa svojim zahtjevom izmjena izbornoga zakona.

Pitamo se, svi mi normalni građani oven am jedine ponosne i prkosne domovine Bosne i Hercegovine, zašto naš Ustavni sud ili drugi sudovi moraju dokazivati da naš Željko Komšić je li ili nije čistokrvni Hrvat, ali za razliku od Dragana Čovića nacionaliste i sljedbenika ustaške ideologije sa Blajburških polja, prestavnik je građanske opcije ovoga društva i državnog sistema, kojem u večini težimo.

Da li to mi građani ove nam Bosne i Hercegovine svjesno i razumno, sa našim unutrašnjim ”putinovcima” prizivamo i dolazak na naše prostore njihovih ubojitih nuklearnih projektila i stvaranje Putinovog Sistema vlasti?

Da li će se konačno i urazumiti ovi “rusofili“ Dragan Čović i Milorad Dodik ili će izabrati jedinu  “slobodarsku domovinu Rusiju“ sa nuklearnim bojevim arsenalom i brojnim ljudskim nevinim žrtvama, sa svojim idolom i kvazi Hitlerom, tovariščem Putinom, neka to i bude njihov izbor…

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.