Drugo poluvrijeme Dragana Čovića. 

Da li to mi građani ove nam Bosne i Hercegovine svjesno i razumno, sa našim unutrašnjim ”putinovcima” prizivamo i dolazak na naše prostore njihovih ubojitih nuklearnih projektila i stvaranje Putinovog Sistema vlasti?
Pixabay
Pixabay
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Za sada u prvom poluvremenu, racimo da je neriješeno, ali nas interesuje šta nam to donosi drugo poluvrijeme, koje najavljuje ovaj silnik i čimbenik ortodoksnog nacionalističkog hrvatskoga roda, koji kaže Dragan Čović: NAŠ PRIJEDLOG IZMJENA IZBORNOG ZAKONA JE SAMO PRVO POLUVRIJEME

Kao živi svjedok i žrtva događanja na ovim našim hercegovačkim ili mostarskim prostorima, kada je i pitanju ova ekstremna nacionalistička stranka HDZ i njen čelnik, orguljaš i moćnik, Dragan Čović, koji lično može i da mijenja vodotok rijeke Radobolje, poradi svoje vile koju je izgradio, nastojao sam godinama, samo sa istinom ukazati našoj javnosti na lik i nedjela ovoga čimbenika.

Međutim, moram iskreno priznati, da me je u ovome opisu jednostavno i veoma istinski plastično pretekao naš ugledni profesor, sociolog i filozof Esad Bajtal, gostujući u”pressingu”televizije N1, koji je istakao:

“Čović vanjskom čistoćom sakriva nešto prljavo unutra“

Dakle, sve to prljavo unutar djelovanja ovog čelnika HDZ-a Dragana Čovića, nije moglo promaći nama živim svjedocima sa ovih prostora Mostar ai šire Hercegovine, što bi naša javnost trebala i morala već poodavno spoznati.

Prije svega naš ”vilenjak” i samoproglašeni akademik neke hercegovačke akademije, sa svojim  “vrasturačkim blizancem” Miloradom Dodikom, ne samo da su veliki kriminalci i lopovi, po izgledima uzurpiranih vila i stečenih na kriminalni način, u službi tobožnjih nacionalnih interesa naroda svoga roda, dokazi su vjerodostojnosti opisa njihovih nečasnih prohtjeva i nedjela.

Šta je to prljavo u svemu ovome, što bi rekao professor Bajtal, svakako je bilo u aktivnostima našeg sudstva i pravnoga Sistema, sa žaljenjem da je sva kriminalna dokumentacija već odavno isparila iz njihovih arhiva, jer su ovi nacionalistički moćnici imali snage i uticaja u vlasti da to osujete, kako istina za javnost ne bi odavno izašla na vidjelo.

Međutim, nastavkom sa drugim poluvremenom, te neuspjehom realizacija izmjena izbornoga zakona po sadržaju i mjeri i Dragana Čovića i njegovog HDZ-a odnosno HNS-a, što je upravno evidentno, glasno i jasno, bar nama dobrim znancima stanja u Mostaru i njihovih dugogodišnjih nakana, sadržano je i u njihovim predloženim zaključcima.

Naime, neuspjele izmjene izbornoga zakona, svakako je osujetilo i nakanu njihovog ”vaskrisnuća” i njihove genocidne tvorevine Herceg Bosne.

Činjenice ukazuju, da se nisu namjerno uznemirili is vi nemirni nacionalistički duhovi, kako njihovi čelnici u susjednoj Hrvatskoj, te njihovi ”nacionalistički evropejci” koje gospodin Raguž dovodi u Mostar, da pričaju o tobožnjem izbornom zakonu po mjeri i zahtjevu Hrvata.

Istina je, da je i njihov predsjednik ”fol” svih Hrvata, drug Zoran Milanović već izludio i totalno izgubio Kompas svoga uljudnog ponašanja, mješajući ”babe i žabe” kako bi samo ukazao na nužne izmjene izbornoga zakona u njegovoj zamišljnoj i željenoj od NDH, tzv. Banovini Herceg Bosni.

Znajući istinsku činjenicu, da su Franjo Tuđman kao grobar Hrvata u BiH, kao i njegov ”doglavnik” Dragan Čović grobar hercegovačkih Hrvata, upravo kao stratezi i čelnici njihove nacionalističke stranke HDZ-a,činili prljave rabote i diobu ovih Hrvata id io dovodili u status nacionalnih manjina, insistirajući na ovakvom izbornom zakonu.

Našoj javnosti, ako je ovo bilo nepoznato, bilo je dovoljno danas (28.aprila 2022 god.) poslušati intervju uglednog profesora Univerziteta u Sarajevu, sociologa i filozofa, uglednog Bosanko hercegovačkog Hrvata, gospodina Ivu Komšića, koji je sjajno i slikovito pokazao našoj javnosti, zahvaljujući televiziji N1, upravo šta to znači Čovićev prijedlog izmjena izbornoga zakona.

Dosadio je i Bogu i ljudima, ovaj”foteljaš”tzv. Hrvatski akademik i mostarski orguljaš Dragan Čović sa svojim zahtjevom izmjena izbornoga zakona.

Pitamo se, svi mi normalni građani oven am jedine ponosne i prkosne domovine Bosne i Hercegovine, zašto naš Ustavni sud ili drugi sudovi moraju dokazivati da naš Željko Komšić je li ili nije čistokrvni Hrvat, ali za razliku od Dragana Čovića nacionaliste i sljedbenika ustaške ideologije sa Blajburških polja, prestavnik je građanske opcije ovoga društva i državnog sistema, kojem u večini težimo.

Da li to mi građani ove nam Bosne i Hercegovine svjesno i razumno, sa našim unutrašnjim ”putinovcima” prizivamo i dolazak na naše prostore njihovih ubojitih nuklearnih projektila i stvaranje Putinovog Sistema vlasti?

Da li će se konačno i urazumiti ovi “rusofili“ Dragan Čović i Milorad Dodik ili će izabrati jedinu  “slobodarsku domovinu Rusiju“ sa nuklearnim bojevim arsenalom i brojnim ljudskim nevinim žrtvama, sa svojim idolom i kvazi Hitlerom, tovariščem Putinom, neka to i bude njihov izbor…

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.