Suludi nebeski zamišljeni “sveci” 

Ivelin Trifonov
Ivelin Trifonov
U ovim njihovim zlim nakanama, imaju i obilatu podršku “evropejaca” iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, doskora iz Slovenije i drugim desnim nacionalističkim snagama, kao i fašističkoga proruskog “putinizma”, sa njihovim ambasadorima i domaćim nacionalističkim elementima.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Šta to hoće “vilenjaci” sveci i čobani , nacionalisti i “rušilački blizanci” jedine nam domovine Bosne i Hercegovine?

Nije li i Sveti otac Papa Franjo jasno i glasno izgovorio:

Da Sveti Oče Franjo, ali oni “je*u nas” sa tih nebeskih visina, kao samozvani sveci i čobani svoga stada kao ovozemaljci, uz podršku svojih veliko srpsko – hrvatskih nacionalista, gledajući nas građane kao njihovostado ovaca koje je dužno samo da bleji.

Šta to hoće oni Sveti Oče Papa Franjo, kada niti ovi vaši ili Božiji izaslanici na zemlji vjerski vjerodostojnici, pod plaštom Crkve i njenih besjeda sa misa i bogosluženja po Crkvama i Katedralama, istinski podržavaju ove “seronje” sa guslama i orguljama, Milorada Dodika i Dragana Čovića.

Ovi nevjernici i dokazani kriminalci i lopovi svoga roda, iz prvih redova vjerskih ceremonija, skrivajući veoma dobro i svoje postojeće “crvene knjižice” bivših komunjara, lažno se dodvoravaju vjeri i gospodu Bogu,a vladike, popovi, fratri i ine Božije sluge na ovoj zemlji, u stopu ih prate i podržavaju njihove zlobne nakane.

Ništa čudno, kao sljedbenici i realizatori te viđene i preživljene ustaško – četničke ideologije, kao potomci svojih djedova i bližih sa Blajburga i Ravne gore, te mentora iz nedavne agresorske aktivnosti, svojih Slobodana i Franje, kao i današnjih Vučka i vučića, kao i Zorana sa Pantovčaka, istinski bi htjeli sačuvati i svoje genocidne tvorevine, Republiku srpsku i Herceg Bosnu.

Ovi dvojajčani “blizanci razarači” sa istom ideološkom matricom i svojim zlobnim nakanama, u kontinuitetu uz svirku gusala i orgulja, nastoje urušiti sve vrijednosti državnog sistema, preuzeti državnu imovinu prema željama i aktivnostima guslara Milorada iz Laktaša ili obezbjediti sebi vječitu fotelju u Predsjedništvu kroz svoj sopstveni izborni zakon, ovaj veoma “ugroženi” lukavi i lucidni Hrvat, orguljaš Dragan Čović iz mostarskih Bara.

U ovim njihovim zlim nakanama, imaju i obilatu podršku “evropejaca” iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, doskora iz Slovenije i drugim desnim nacionalističkim snagama, kao i fašističkoga proruskog “putinizma”, sa njihovim ambasadorima i domaćim nacionalističkim elementima.

Mi građani ove nam lijepe, ponosne i prkosne lijepe domovine Bosne i Hercegovine, za koju su svoje živote žrtvovali brojni patrioti, kao i za koju se veoma zalažu da je očuvaju i brojni naši “ljiljani” i domoljubi, ali još uvijek mirno i nijemo ćute i posmatraju šta to rade ove naše “ubitačne krtice i glodari” i dokle će da postoje i neometano da djeluju.

Pitamo se, da li će mo ih se istinski riješiti sa narednim izborima, da li će mo mijenjati svoje čipove sospstvenoga uma i razuma, jer nam je to još jedini preostali način efikasnog i prosperitetnog djelovanja, za budućnost i naših mlađanih naraštaja?

 

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.