Nakit ELIRD izlaže na prestižnoj britanskoj ACJ izložbi nakita

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Umjetničko djelo, broš Sarang, odabran je među 97 drugih visokokvalitetnih radova iz cijele Velike Britanije i inostranstva.
Nakit ELIRD izlaže na prestižnoj britanskoj ACJ izložbi nakita_626730662a754.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

ELIRD nakit, iza kojeg stoje dizajnerica iz Bosne i Hercegovine Ena Mulavdić i umjetnik iranskog porijekla Ebrahim Mohammadian, izložit će svoj rad na Meanings & Messages izložbi u Velikoj Britaniji koju organizira The Association for Contemporary Jewellery. Zapravo, riječ je o nizu gostujućih izložbi, koje će biti upriličene na nekoliko adresa. Izložba će biti ujedno i povod da udruženje ACJ proslavi svoj 25. rođendan.

Umjetničko djelo, broš Sarang, odabran je među 97 drugih visokokvalitetnih radova iz cijele Velike Britanije i inostranstva. Broš je nazvan Sarang, što znači Ljubav, kako bi ukazao na važnosti ljubavi u svim njenim oblicima.

– Ovj put riječ je o ljubavi prema prirodi i okolišu. Nafta i plin, elektrane, transport i vozila, poljoprivreda, konzumerizam, krčenje šuma, otpad, bušenje nafte, prekomjerni ribolov – sve su ljudski faktori koji uzrokuju globalno zagrijavanje i klimatske promjene. U pozadini ovih radnji su, najčešće, ljudska sebičnost i pohlepa. Promjena ka boljem životu, koju većina ljudi želi, moguća je kada promijenimo sebe, kada promijenimo svoje ponašanje i sistem odlučivanja. Ovaj komad nakita je podsjetnik da se svaka akcija koju preduzmemo odražava na cjelinu, kao i da je svako od nas odgovoran za svijet u kojem živi, napisali su na svojim društvenim mrežama Ena i Ebrahim.

Ukoliko ste slučajno u Velikoj Britaniji, ovdje možete pogledati mjesta i datume izložbi, posjeta izložbi Meaning and Messages sigurno će vam dati sjajan uvid u savremenu scenu nakita u Velikoj Britaniji i inostranstvu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.