Nakit ELIRD izlaže na prestižnoj britanskoj ACJ izložbi nakita

Umjetničko djelo, broš Sarang, odabran je među 97 drugih visokokvalitetnih radova iz cijele Velike Britanije i inostranstva.
Nakit ELIRD izlaže na prestižnoj britanskoj ACJ izložbi nakita_626730662a754.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

ELIRD nakit, iza kojeg stoje dizajnerica iz Bosne i Hercegovine Ena Mulavdić i umjetnik iranskog porijekla Ebrahim Mohammadian, izložit će svoj rad na Meanings & Messages izložbi u Velikoj Britaniji koju organizira The Association for Contemporary Jewellery. Zapravo, riječ je o nizu gostujućih izložbi, koje će biti upriličene na nekoliko adresa. Izložba će biti ujedno i povod da udruženje ACJ proslavi svoj 25. rođendan.

Umjetničko djelo, broš Sarang, odabran je među 97 drugih visokokvalitetnih radova iz cijele Velike Britanije i inostranstva. Broš je nazvan Sarang, što znači Ljubav, kako bi ukazao na važnosti ljubavi u svim njenim oblicima.

– Ovj put riječ je o ljubavi prema prirodi i okolišu. Nafta i plin, elektrane, transport i vozila, poljoprivreda, konzumerizam, krčenje šuma, otpad, bušenje nafte, prekomjerni ribolov – sve su ljudski faktori koji uzrokuju globalno zagrijavanje i klimatske promjene. U pozadini ovih radnji su, najčešće, ljudska sebičnost i pohlepa. Promjena ka boljem životu, koju većina ljudi želi, moguća je kada promijenimo sebe, kada promijenimo svoje ponašanje i sistem odlučivanja. Ovaj komad nakita je podsjetnik da se svaka akcija koju preduzmemo odražava na cjelinu, kao i da je svako od nas odgovoran za svijet u kojem živi, napisali su na svojim društvenim mrežama Ena i Ebrahim.

Ukoliko ste slučajno u Velikoj Britaniji, ovdje možete pogledati mjesta i datume izložbi, posjeta izložbi Meaning and Messages sigurno će vam dati sjajan uvid u savremenu scenu nakita u Velikoj Britaniji i inostranstvu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.