Ibrahimović i Adrović ministri u manjinskoj vladi

Naglasili su da su Evropske integracije i osnaživanje evropskog puta Crne Gore, kako bi pristup EU učinili bržim, jedan od strateških ciljeva 43. vlade Crne Gore.
Bošnjačka stranka: Ibrahimović i Adrović ministri u manjinskoj vladi_6266af68808ad.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Predsjedništvo Bošnjačke stranke na održanoj sjednici usvojilo je odluku o ulasku te partije u 43. vladu Crne Gore, navode iz te partije. Jednoglasno je, kako kažu, donijeta odluka da će u manjinskoj vladi biti predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović na funkciji potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj i ministra kapitalnih investicija, te generalni sekretar BS Admir Adrović na funkciji ministra rada i socijalnog staranja.

“Nova 43. vlada Crne Gore mora biti snažna prekretnica u društvenom i političkom životu u Crnoj Gori. Ekonomski razvoj Crne Gore, kao i regionalni razvoj, sa posebnim akcentom na sjever naše države, biće jedan od ključnih prioriteta. Nastavak započetih kapitalnih projekata, koji su nažalost bili ili potpuno zaustavljeni, ili je njihova realizacija bila usporena u posljednjih 18 mjeseci, zadatak je na koji nova vlada mora odgovoriti promptno”, poručuju iz BS.

Naglasili su da su Evropske integracije i osnaživanje evropskog puta Crne Gore, kako bi pristup EU učinili bržim, jedan od strateških ciljeva 43. vlade Crne Gore.

“Osim toga, deblokada svih institucija, posebno onih u pravosuđu, kao i izborna reforma, ciljevi su za koje smatramo da su od suštinskog značaja za napredak Crne Gore na evropskom putu. Ono na čemu ćemo mi iz BS posebno insistirati je da se kroz izmjene zakona izvrši decentralizacija i jačanje uloge lokalnih samouprava kao i da se ispravi nepravda prema lokalnim samoupravama u dijelu prava na raspolaganje državnom svojinom na teritorijama opština, kao i da se pojačaju aktivnosti u procesu suočavanja sa prošlošću i sa tim u vezi da se u krivično-procesnom smislu pojača fokus na slučajeve ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti koji su se dešavali ma teritoriji Crne Gore ili u kojima su učestvovali državljani Crne Gore”, navode u saopštenju.

Insistiraće, kako navode, i da se “u potpunosti poštuju sve međunarodne konvencije i ugovori vezano za prava nacionalnih manjina kao i da se institucionalno osnaži veza sa dijasporom i da se u procesu reforme izbornog zakondavstva u DKP omogući iskorištavanje prava glasa našim građanima u inostranstvu”.

“Integracija manjinskih naroda u institucije sistema preduslov je za ostvarenje ideala skladnog multinacionalnog, multivjerskog i multikulturalnog društva i nova vlada mora posebno voditi računa o tom segmentu”, zaključuju iz Bošnjačke stranke.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.