Škola Kur’ana Časnog upiličila iftar za svoje upošljenike

Svima vama je bilo lakše, možda i ljepše da iftarite u krugu svojih porodica, pa vam se srdačno zahvaljujem što ste našli vremena i došli da zajedno ispoštujemo ovaj mubarek iftarski trenutak.
Škola Kur’ana Časnog upiličila iftar za svoje upošljenike_6264a621bdd1a.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U restoranu RAS organiziran je kolektivni iftar upošljenika škole Kur’ana Časnog kojem je prisustvovala i delegacija Mešihata islamske zajednice na čelu sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice dr. Enver ef. Omerovićem.

Nakon iftara prisutnima se obratio direktor škole Kur’ana Časnog, ističući vrijednost ibadeta posta i zajedničkih iftara.
„Uvijek mi posebne emocije, a vjerujem i svima vama svakog ramazana, budi onaj poznati hadis gdje Poslanik a.s. kaže da postač ima dvije radosti. Nekako bi se insan zadovoljio samo sa jednom radošću ali eto Allah dž.š. je odredio da postač ima čak dvije radsoti. O onoj ahiretskoj mnogo malo znamo ili ne znamo, nju naš razum ne može dokučiti ali ovu dunjalučku, evo nam je večeras ovdje gdje eto možemo zajedno kao jedna porodica, familija i to porodica i familija koja služi Kur’an i Kerimu, zajedno iftariti i dovu drago Allahu dž.š. uputiti. Ja znam da je svima vama bilo lakše, možda i ljepše da iftarite u krugu svojih porodica, pa vam se srdačno zahvaljujem što ste našli vremena i došli da zajedno ispoštujemo ovaj mubarek iftarski trenutak.“, istakao je hfz. Irfan ef. Malić.

Podsjetio je na neke od uspjeha Škole Kur’ana Časnog.
„Ovih dana posebno čujem pohvale na račun naših hafiza koji uče mukabele i koji klanjaju teravije sa hatmom, ali vjerujte uvijek kažem da je to samo dio uspjeha kojeg smo hvala dragom Allahu dž.š. postigli u prethodnih 12 godina. Ne mogu a da ne spomenem rahmetli muftiju Muamera Zukorlić koji je prošli iftar bio sa nama, ovog ramazana nije i molim Uzvišenog Stvoritelja da u dženetu iftari, da mu Allah dž.š upiše u dobra djela svaki hajrat koji nam je ostavio i svaki emanet kojim nas je zadužio.“

Hfz. Sabahudin ef. Jerebičanin je proučio par ajeta iz Kur’ana Časnog, nakon čega je dovu proučio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Novi Pazar dr. Enver ef. Omerović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.