Novi ciklus programa „Svet kakav želiš“ 

A1 izdvaja 2,5 miliona dinara za podršku projektima lokalnih zajednica.
172B3C72-563A-46E5-B608-D33EF8A40357
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Kompanija A1 Srbija poziva ustanove, organizacije i udruženja širom Srbije da u okviru trećeg ciklusa društveno odgovornog programa „Svet kakav želiš“ prijave svoje ideje i projekte iz oblasti javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije. Pet pobedničkih projekata iz pet različitih gradova osvojiće ukupno 2,5 miliona dinara i mentorstvo za realizaciju projekata koji unapređuju kvalitet života lokalne zajednice i podstiču rešavanje izazova sa kojima se ona suočava. Prijave su otvorene do 30. aprila 2022. godine.

Kao i u prethodna dva ciklusa, o pobednicima će odlučivati tim vrhunskih stručnjaka: Vladimir Đurđević, meteorolog i profesor Fizičkog fakulteta, Anđelka Grujičić, lekarka u oblasti javnog zdravlja i specijalistkinja socijalne medicine i Nemanja Đorđević, naučni komunikator i ekspert za obrazovne politike. Nagrađeni projekti biće implementirani od 1. juna do 31. oktobra 2022.

Tokom proteklih godinu dana kompanija A1 Srbija, u okviru aktivnosti društveno odgovornog poslovanja sprovela je dva ciklusa programa „Svet kakav želiš“. Ukupno 19 miliona dinara do sada, izdvojeno je za realizaciju šest projekata čija je osnovna ideja da menjaju naš svet nabolje.

Pokrenut je Mama SOS broj 060/ 339 339 0, putem kog mame mogu da dobiju besplatnu psihološku podršku, a linija za četiri meseca rada beleži više od 100 poziva. Zahvaljujući projektu Bolji vazduh građanima, na teritoriji istočne i jugoistočne Srbije građanima je poklonjeno 90 uređaja za merenje kvaliteta vazduha. Online kurs na temu analize podataka Budi Data Driven ima već 2500 prijavljenih polaznika. Projekat Zasadimo život zajedno pokreće izgradnju edukativnog centra i očekuje posetu osnovaca iz cele Srbije, a proizvode iz svoje bašte doniraće NURDOR roditeljskoj kući. Inicijativa Zaigrani i njihove edukativne igračke donirane su u 100 vrtića širom zemlje, te će ih koristiti blizu 8000 dece, dok je udruženje Logo kreiralo aplikaciju Rani razvoj deteta.

Tokom trećeg ciklusa biraće se programi organizacija, ustanova ili udruženja građana na lokalnom nivou, koji ispunjavaju jasno određene kriterijume. Između ostalih, uslov je da ovi projekti moraju da imaju potencijal da pomognu u rešavanju komunalnih i infrastrukturnih problema u zajednici, njihovi krajnji korisnici treba da budu članice i članovi lokalnih sredina, ali i da imaju potencijal za vidljivost i uključivanje šire zajednice.

„Godinama unazad podržavamo one koji imaju želju i koji ulažu energiju u to da menjaju naš svet. Programom kao što je ovaj doprinosimo razvoju lokalnih sredina i utičemo na pozitivne promene koje se tiču ekologije, javnog zdravlja i obrazovanja, a sa istim ciljem nastavićemo da sprovodimo naše društveno odgovorne aktivnosti i u godinama koje su pred nama“, izjavio je Blaž Ferenc, direktor korporativnih komunikacija kompanije A1 Srbija i A1 Slovenija.

Prijavljivanje je preko linka na sajtu „Svet kakav želiš“, a proglašenje izabranih projekata biće u prvoj polovini maja.

Program sprovodi kompanija A1 Srbija, a kreativni partner zadužen za razvoj i implementaciju je regionalna organizacija Propulsion.

VIDEO sa više informacija o programu „Svet kakav želiš“ i novom ciklusu.

Za dodatne informacije molimo vas da kontaktirate Nevenu Đergović iz agencije Olaf&McAteer, na broj 063 43 55 99 ili e-mail nevena.djergovic@olafmcateer.rs

­­­­­­­­­­

A1 Srbija

A1 Srbija je deo internacionalne A1 Telekom Austria Grupe i mobilni operater koji unapređuje tržište telekomunikacija, kreirajući pouzdano iskustvo korisnika za život u savremenom digitalnom dobu. Blizu 1.500 zaposlenih posvećeno je kreiranju inovativnih rešenja i usluga, omogućavajući 2.4 miliona korisnika da odaberu i na najbolji način iskoriste mogućnosti koje digitalizacija nudi, u skladu sa svojim potrebama.

A1 Telekom Austrija Grupa je lider digitalnih usluga i komunikacionih rešenja u regionu Jugoistočne Evrope, koja pruža usluge oko 25 miliona korisnika u sedam zemalja i zapošljava blizu 18.000 ljudi. A1 Grupa je jedinica kompanije América Móvil, jednog od najvećih provajdera telekomunikacionih usluga na svetu.

Za više informacija posetite www.a1.rs i www.A1.group

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.