Učenici srednje Medicinske škole posjetili UNINP

Mnogo nam je značilo obilaženje fakulteta, vidjeli smo da je baš dobro opremljen, posebno jezički kabinet
Učenici srednje Medicinske škole posjetili Internacionalni univerzitet_6262abae67642.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Učenici srednje medicinske škole „Dva heroja“ iz Novog Pazara posjetili su Internacionalni univerzitet. Generalna menadžerica je učenike upoznala sa historijatom univerziteta, nakon čega su dekani predstavili departmana koji postoje na Univerzitetu.

Predstavnici univerziteta upoznali su učenike sa načinom i principima funkciniranja Internacionalnog univerziteta, nakon čega su obišli prostor u okviru kojeg funkcioniše univerzitet.
Srednjoškolci zahvalni na prijemu i prilici da budu dio ovog univerziteta, poručili da je ovaj obilazak mnogima olakšao da odluče šta će studirati.

„Ja sam ovdje jednom već dolazila, većina mojih drugara je danas ovdje prvi put i vidjela sam po njihovim reakcijama da su oduševljeni, nismo očekivali tv sekciju, nismo očekivali veliki studio koji ima dosta računara, kamera, gdje ima green screen, nekima je to prvi put u životu da vide i ja mislim da je to bilo najveće odušeljevnje cijeloj napoj generaciji. Ja sam željela da upišem smjer umjestnosti i ljude koje sam ovdje vidjela, način na koji su nas primili, način na koji nam se obraćaju, cijela atmosfera je mnogo opuštena što meni mnogo znači i nadam se da će biti prilike da i ja budem student ovog univerziteta.“, istakla je Amina Mujezinović.

„Ono što se meni najviše svidjelo, nadam se i ostalima, jeste biblioteka jer me zanimaju filološke nauke, značilo mi je i predstavljanje dekana sa filološkog departmana, kada nam je objasnio šta se sve može posle a i u toku studiranja saznati, šta nakon toga možemo raditi. Mnogo nam je značilo obilaženje fakulteta, vidjeli smo da je baš dobro opremljen, posebno jezički kabinet.“, kazala je Nejla Pejović.

Za učenike srednje medicinske škole „Dva heroja“ je upriličeno i predavanje na temu „Vršnjačko nasilje“ koje je održala doc. dr Maida Bećirović – Alić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.