Iftar u Subotici uz prisustvo muftije Dudića i gradonačelnika Bakića

“Želim da ovaj iftar postane tradicija”, istakao je gradonačelnik Subotice.
Iftar u Subotici uz prisustvo muftije Dudića i gradonačelnika Bakića_626203171f28a.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U Subotici je u organizaciji Muftijstva novosadskog i Medžlisa IZ Subotica, a pod pokroviteljstvom Mešihata IZ u Srbiji upriličen iftar uz prisustvo predsjednika Mešihata IZ u Srbiji muftije dr Mevluda ef. Dudica, gradonačelnika Stevana Bakića s njihovim najbližim saradnicima.

Ovom posebnim događaju u prepunoj sali subotičkog restorana, prisustvuje i načelnik Sjevernobačkog okruga Bojan Soralov.

Iftar je, kako je istaknuto, potvrda dobre saradnje gradskih vlasti s Islamskom zajednicom na tom prostoru.
Prema riječima novosadskog muftije Nedžada ef. Hasanovića ovo je primjer konstruktivne saradnje predstavnika Grada Subotice i Islamske zajednice. Pored toliko raznolikosti s prelijepim povodom 21 noći mjeseca Ramazana ovo je demonstracija lijepog jedinstva i da kada ima volje sve funkcioniše na lijep način. Ovo je za sve gradove u Srbiji primjer da se radosni trenuci mogu zajednički podijeliti.

Muftija Mevlud ef. Dudić počašćen, kaže, u pravom smislu i radi se o najljepšem iftaru dosad.
“Subotica je grad prepoznatljiv po toleranciji i suživotu. Gradonačelnici i dobri domaćini na sve ljude trebaju podjednako gledati”, ističe muftija zahvaljujući gradonačelniku i svim njegovim saradnicima koji dijele ljepotu iftara.

“Sudbinski ste vezani, dragi muslimani, za ovaj Grad i ponosit ću se s vama onoliko koliko budete poštivali svoju vjeru. Pravila i tragovi islama moraju biti na pravom mjestu. Očekujem i nadam se da je džamija Muhadžir mjesto s kojeg se napaja te imamom i na pravi način shvatate vjeru. Borit ćemo se sa svim sredstvima protiv onih koji zloupotrebljavaju vjeru”, ističe, između ostalog, muftija Dudić naglašavajući da i muslimani i hrišćani i pravoslavci gotovo u isto vrijeme obilježavaju praznike.

“Na nama je da se takmičimo u činjenju dobrih djela, pozivamo na dobro, odvraćamo od zla i stvaramo sretnu budućnost za svoju djecu i pružamo ruke jedni drugima.”

Muftija Dudić gradonačelniku je uručio umjetničku sliku s motivima Kule Motorilje kao i načelniku Soralovu s motivom Šadrvana.

Gradonačelnik Bakić ističe da je čast i zadovoljstvo prisustvovati na velikoj svečanosti muslimana uz želju da dočekaju Bajram.
“Islamska zajednica je kvalitetan dio subotičkog društva koji doprinosi razvoju Grada i časno i pošteno daje doprinos u svakom smislu. Kako ste dobri vjernici želim da budete časni građani Grada. Želim da ovaj iftar postane tradicija”, istakao je gradonačelnik Subotice.

Dovu je na kraju proučio imam Abdurahman ef. Salaj.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.