Tinejdžeri ne vole metaverzum i ne koriste VR

Mlađe generacije su one koje najpre usvajaju moderne tehnologije, pa ostaje da se vidi hoće li se stav prema metaverzumu nadalje menjati.
8E581C75-78DC-40E8-B319-DA9AA6A0B605
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Facebook i Instagram beleže konstantan pad kada je broj korisnika u pitanju, pa je kompanija Meta računala da će situaciju popraviti novi veštački svet. Metaverzum izgleda ipak nije rešenje.

Prema rezultatima istraživanja, čak 50% tinejdžera ne privlači ideja o metaverzumu, pa ne nameravaju da nabave VR uređaje kako bi se priključili novom trendu. Potrebnu opremu poseduje tek 26% mladih ispitanika, ali je tek 5% koristi svakog dana. Čak je 68% reklo da sebe smatraju gejmerima, što odgovara kompaniji Meta, budući da je u decembru 2021. godine lansirala nešto što se zove Horizon Worlds, a predstavlja socijalnu i gejming platformu.

To nije jedini metaverzum – Sony i Lego su nedavno investirali milijarde u Epic metaverzum koji je namenjen najmlađima. Giganti su najavili da udruženim snagama rade na tome da budući metaverzum bude bezbedan za decu. U saopštenju stoji da je u pitanju virtuelno iskustvo u kojem bi najmlađi mogli da uživaju kada novi veštački svet postane realnost. Iako nije najjasnije o kakvom se sistemu radi, u tekstu se navodi da su u planu alatke koje su prilagođene mlađim uzrastima.

Sigurno je da će se u budućnosti promeniti načini na koji društvene mreže funkcionišu, pa bi nešto nalik na metaverzum moglo da bude sledeći korak. Mlađe generacije su one koje najpre usvajaju moderne tehnologije, pa ostaje da se vidi hoće li se stav prema metaverzumu nadalje menjati.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.