Mreža mladih otvorena je za svu omladinu

Želja je okupiti se oko zajedničkih ciljeva sa zajedničkim aktivnostima.
Mreža mladih otvorena je za svu omladinu_626008ca7c094.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nakon pauze u radu usljed Kovida, uz određene reforme, Muslimanski omladinski klub nastavio je s djelovanjem. Pod nazivom Mreža mladih koordinatori i svi aktivisti realizuju projekte od Priboja Prijepolja, Sjenice, Tutina do Novog Pazara.

“Iako nosi naziv Mreža mladih Islamske zajednice to ne znači da okuplja samo omladinu iz Islamske zajednice, ili iz Medrese ili s FIS-a. Za to je dokaz funkcionisanje i u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji. Zbog toga je i dobila takav naziv jer je njen cilj da umreži mlade bez obzira gdje se nalazili i šta studirali. Želja je okupiti se oko zajedničkih ciljeva sa zajedničkim aktivnostima. To je jedna alternativa za mlade da iskoriste potencijale i mogućnosti koje su im date i da na taj način djeluju”, kaže Ammar Nuhambašić predsjednik Mreže mladih Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Amina Plojović, sekretar Mreže mladih ističe da nijet, predanost u onome što rade i što su srcem u tome privlači omladinu.

“To osigurava da kako prezentujemo bude prihvaćeno s druge strane jer ljudi vole vidjeti kad je nešto iskreno i kad nije izvještačeno. To je ono što u Mreži mladih mogu da dobiju. Drago nam je kad neko prepozna naš trud i vidi da je nama iskreno stalo do omladine, do njihovih problema, nedoumica koje treba riješiti.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.