Zahtijevamo međunarodnu istragu

Mi, kao njegovi saradnici i sljedbenici ne možemo shvatiti kome je smetao takav dobročinitelj, učenjak, vakif, humanitarac, pomiritelj i ko to želi vratiti Sandžak u jad i beznađe?
BKZ: Zahtijevamo međunarodnu istragu o smrti akademika Muamera Zukorlića_625ac2d7e042c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Vijesti o uzroku smrti bošnjačkog lidera rahm. Muamera Zukorlića – Muftije, tj. javno iznešene sumnje da je otrovan, uz potvrđene laboratorijske nalaze iz dvije elitne klinike potresle su Bošnjake i uznemirile javnost. Muftija Zukorlić je svojim djelovanjem gradio mostove među ljudima, promovisao pravdu i pomirenje među narodima, afirmisao suživot i toleranciju, mir i opšti napredak društva. Cio život je posvetio afirmaciji vjere, nauke, kulture, tradicije, pa je u skladu sa tim osnivao i brojne institucije, među kojima i Bošnjačku kulturnu zajednicu (BKZ). BKZ je vremenom proširila svoje ogranke u regionu i dijasporu, pa su nastale BKZ u Crnoj Gori, BKZ u Bosni i Hercegovini, BKZ Njemačke, BKZ Luksemburg, BKZ Belgija, BKZ Švajcarske, BKZ u Švedskoj (Landskrona)…

Mi, kao njegovi saradnici i sljedbenici ne možemo shvatiti kome je smetao takav dobročinitelj, učenjak, vakif, humanitarac, pomiritelj i ko to želi vratiti Sandžak u jad i beznađe? Kome je zasmetala njegova izvanredna mudrost i sposobnost, upornost i ustrajnost na putu dobra.
Zato, zahtijevamo da se nakon objavljivanja laboratorijskih rezultata i istražnog postupka koji je pokrenula porodica akademika Zukorlića uključe i međunarodni istražni organi kako bi se što objektivnije došlo do cijele istine o smrti rahm. Muamera Zukorlića – Muftije i kaznili vinovnici. Punu podršku dajemo njegovoj porodici.

Zahtjev potpisuju:
Hazbija Kalač predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) u Crnoj Gori
Mersada Nuruddina Agović, predsjednica Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) u Bosni i Hercegovini
Dzevad Skenderović predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) Njemačke
Hajrudin Hadrović predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) Luksemburg
Samer Kalač predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) Belgija
Ernad Korać predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) Švajcarske
Aziz Zverotić predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) u Švedskoj (Landskrona)

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.