Vučić pravi vlast i sa Zukorlićem, ako se Dačić ne odrekne Rusije

za razliku od ranijih situacija, formiranje nove vlasti prate turbulencije na međunarodnoj sceni uzrokovane ratom u Ukrajini i sve češćim zahtevima Srbiji da izabere – da li je za Rusiju ili Evropsku uniju.
Vučić pravi vlast i sa Zukorlićem, ako se Dačić ne odrekne Rusije_625c2359f39b2.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Srpska napredna stranka izvesno će formirati novu Vladu Srbije, ali u njoj možda neće biti mesta za Socijalističku partiju Srbije i dosadašnjeg lojalnog koalicionog partnera Ivicu Dačića.

Još od saopštavanja izbornih rezultata, kad je lider SNS iz svog štaba uputio otrovne strelice ka SPS-u, traju rasprave o tome da li bi Dačić trebalo da bude deo nove izvršne vlasti, hoće li ga Vučić poslati u opoziciju ili je reč o njegovom, sad već tradicionalnom mrcvarenju socijalista uoči razgovora o formiranju nove skupštinske većine.

Ipak, za razliku od ranijih situacija, formiranje nove vlasti prate turbulencije na međunarodnoj sceni uzrokovane ratom u Ukrajini i sve češćim zahtevima Srbiji da izabere – da li je za Rusiju ili Evropsku uniju.

U takvim okolnostima, socijalisti su se otvoreno svrstali uz Rusiju, a naprednjacima je naročito zasmetalo to što su tokom kampanje izrazito govorili da su protiv sankcija.

– Do sad nam nisu bili potrebni, a bili su četiri puta u Vladi. U toj partiji ne postoji niko ko može reći da smo bili nekorektni, a posebno Ivica Dačić. U ovoj kampanji ono što nije bilo fer je to što sam ja morao da vodim državu, a oni su se ponašali kao da su na raspustu. To sam im ja zamerio i to sam im rekao – naveo je Vučić tokom nedavnog gostovanja na RTS, na pitanje kako vidi dalju saradnju sa SPS.

Sličnu izjavu kasnije je dala i premijerka Ana Brnabić, koja je optužila socijaliste da nisu radili za tim, dok je ministarka Zorana Mihajlović naglasila da je protiv bilo kakve saradnje sa SPS.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.